Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας για τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του «Αθήνα 9.84»

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας για τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του «Αθήνα 9.84» Facebook Twitter
0

 Συνεδριάζει εκτάκτως την προσεχή Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας του «Αθήνα 984» από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Ο δήμος Αθηναίων, με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία απόφαση» για την προληπτική δέσμευση των λογαριασμών του ραδιοφωνικού σταθμού, καθώς και τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών των νομίμων εκπροσώπων του ραδιοφωνικού σταθμού της τελευταίας δεκαετίας και των συγγενικών τους προσώπων, «για δήθεν οφειλή τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων».

Όπως αναφέρει, από τους λογαριασμούς αυτούς πληρώνονται οι 120 και πλέον εργαζόμενοί του, ενώ αφήνει αιχμές για τη χρονική συγκυρία της απόφασης, σημειώνοντας ότι «η δέσμευση του λογαριασμού, έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόταση της κυβέρνησης να μην εξαιρεθούν οι δημοτικοί σταθμοί από τις δημόσιες συχνότητες (όπως εκείνες της ΕΡΤ ή ακόμη και των δημοτικών τηλεοράσεων) και αντιθέτως να βγουν σε δημοπράτηση ή εξαγορά, σαν να επρόκειτο για την συχνότητα οποιουδήποτε ιδιωτικού ραδιοσταθμού».


Σε δημοσίευμα του «Αθήνα 9.84» αναφέρεται:

«Σε μια άνευ προηγουμένου απόφαση προληπτικής δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του Αθήνα 9.84, συμπεριλαμβανομένου και του λογαριασμού μισθοδοσίας των εργαζομένων, αλλά και των νομίμων εκπροσώπων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της τελευταίας δεκαετίας και των συγγενικών τους προσώπων, προχώρησαν υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών, για δήθεν οφειλή τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων. Με ανακοίνωσή του, ο δήμος Αθηναίων καταγγέλλει τη συγκεκριμένη απόφαση ως «αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων


«Ο δήμος Αθηναίων καταγγέλλει την προληπτική δέσμευση από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών των λογαριασμών του «Αθήνα 984», από τους οποίους πληρώνονται οι 120 και πλέον εργαζόμενοί του, καθώς και τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών των νομίμων εκπροσώπων του ραδιοφωνικού σταθμού της τελευταίας δεκαετίας και των συγγενικών τους προσώπων, για δήθεν οφειλή τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων.

Πρόκειται για μία αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία απόφαση, που λαμβάνεται σε βάρος δημοτικής επιχείρησης. Απόφαση που ελήφθη χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, και παρά τις αντίθετες γνωματεύσεις που καταρρίπτουν το εφεύρημα περί οφειλής τέλους χαρτοσήμου επί της δημοτικής επιχορήγησης, και μάλιστα αναδρομικά από το έτος 2006!

Σημειώνεται ότι η δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας του Αθήνα 984, έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόταση της κυβέρνησης να μην εξαιρεθούν οι δημοτικοί σταθμοί από τις δημόσιες συχνότητες (όπως εκείνες της ΕΡΤ ή ακόμη και των δημοτικών τηλεοράσεων) και αντιθέτως να βγουν σε δημοπράτηση ή εξαγορά, σαν να επρόκειτο για την συχνότητα οποιουδήποτε ιδιωτικού ραδιοσταθμού.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδα Λαμπρακάκη να συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM