Εξελίξεις στο Mega: Πληροφορίες για προφορική συμφωνία μετόχων - τραπεζών

Εξελίξεις στο Mega: Πληροφορίες για προφορική συμφωνία μετόχων - τραπεζών Facebook Twitter
0

Σε μια κοινώς αποδεκτή λύση που, εφόσον υλοποιηθεί, μπορεί να οδηγήσει στην επαναλειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού Mega (Τηλέτυπος) φαίνεται να οδηγούνται μέτοχοι και τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνδικαλιστές – εργαζόμενοι του Mega ενημερώθηκαν σε σημερινή συνάντηση ότι έχει επιτευχθεί μια πρώτη προφορική συμφωνία μεταξύ των μετόχων και των τραπεζών.

Η προφορική αυτή συμφωνία μένει να φανεί και γραπτώς από πλευράς τραπεζών.

Οι ίδιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι θα πρέπει οι κινήσεις να γίνουν γρήγορα προκειμένου να προλάβει το Mega να συμμετάσχει στη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δέκα ημέρες οι πιστώτριες τράπεζες απέστειλαν προς τους μετόχους της εταιρείας τα σχόλια και τις προτάσεις τους επί του επιχειρησιακού σχεδίου που παρέλαβαν.

Το σχέδιο που υποβλήθηκε στα πιστωτικά ιδρύματα είχε ως επίκεντρο, μεταξύ άλλων, την υπαγωγή της Τηλέτυπος ΑΕ (ιδιοκτήτριας του σταθμού) στο άρθρο 106 β του Πτωχευτικού Κώδικα (συμφωνία εξυγίανσης), την αναδιάρθρωση του δανεισμού, ενώ προβλέπεται η καταβολή μέσω ΑΜΚ κεφαλαίων της τάξης των 15 εκατ. ευρώ, πλήρη καταβολή δεδουλευμένων στους 420 εργαζόμενους εντός 12μήνου και επαναλειτουργία με ζωντανό ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Επ΄ αυτού του σχεδίου υπήρξαν νέες διαβουλεύσεις μεταξύ των μετόχων της Τηλέτυπος και των τραπεζών και, όπως αναφέρθηκε, φαίνεται να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια κοινώς αποδεκτή λύση που θα οδηγήσει στην επαναλειτουργία του σταθμού.

Με πληροφορίες από capital

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM