Ποινική δίωξη για το χυδαίο πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας» ζητά Το Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ

Ποινική δίωξη για το χυδαίο πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας» ζητά Το Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ Facebook Twitter
0

Ποινική δίωξη για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» ζητά Το Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ.

Το Παρατηρητήριο ζητάει να ασκηθεί δίωξη εναντίον της εφημερίδας για παράβαση του νόμου 4285/2014 (αντιρατσιστικός νόμος) δεδομένου ότι το πρωτοσέλιδο προτρέπει σε πράξεις βίας εναντίον όλης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. Επιπλέον, καλεί το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να εξετάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα και να πράξει τα δέοντα.

Στο πρωτοσέλιδο η εφημερίδα αναφέρει φράσεις όπως «Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 "ανώμαλους"» και «Βουλή τραβεστί», ενώ προτρέπει και σε βιαιοπραγία, γράφοντας χαρακτηριστικά «Ξύλο στην κάθε "αδερφή"». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ καταδικάζει απερίφραστα το σημερινό ακραίο ρατσιστικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερη Ώρα", σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Το Παρατηρητήριο ζητάει να ασκηθεί δίωξη εναντίον της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα για παράβαση του νόμου 4285/2014 (αντιρατσιστικός νόμος) δεδομένου ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας προτρέπει σε πράξεις βίας εναντίον όλης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Επιπλέον, καλείται το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να εξετάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα και να πράξει τα δέοντα.

Οι συντονιστές του Παρατηρητηρίου
Χάρης Σαββίδης
Ελευθερία Κουμάντου».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυμνό Χόλιγουντ:

Μόδα & Στυλ / Γυμνό Χόλιγουντ: Πλήρης διαφάνεια, free the nipple, ζήτω τα γυμνά σώματα. Έτσι ντύνονται πια οι σταρ.

Ξεκίνησε από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και κορυφώθηκε (πού αλλού;) τη νύχτα της τελετής των Όσκαρ. Το νέο trend στη μόδα είναι το γυμνό και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.
THE LIFO TEAM