Αυγή: Παραιτήθηκε όλο το Δ.Σ - Κρίση και ανακατατάξεις

Αυγή: Παραιτήθηκε όλο το Δ.Σ - Κρίση και ανακατατάξεις Facebook Twitter
1

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα στο εσωτερικό της εφημερίδας «Αυγή» με εντάσεις, παραιτήσεις επιτελικών στελεχών, αλλά και ολόκληρου του ΔΣ της εφημερίδας. Η αρχή, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε με την παραίτηση του Νίκου Τσαγκρή από τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ, εξέλιξη η οποία είχε ως αποτέλεσμα μία επεισοδιακή συνεδρίαση για το μέλλον της εφημερίδας και στη συνέχεια την παραίτηση των μελών όλου του Διοικητικού Συμβουλίου. Σε αυτό το αποτέλεσμα οδήγησαν οι τεταμένες συζητήσεις και το επιχείρημα ότι εδώ και καιρό δεν γίνεται τίποτα από την πλευρά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά για τη διάσωση της ιστορικής αριστερή εφημερίδας. 

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν παρών και ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Ρήγας, ο οποίος δέχτηκε παράπονα, παρατηρήσεις και πυρά για τη συγκεκριμένη κατάσταση, κάτι που τον οδήγησε στο να μεταφέρει για ακόμη μία φορά το μήνυμα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να κλείσει η εφημερίδα. Ωστόσο, πέραν αυτού δεν υπήρξε κάποια άλλη τοποθέτηση ή κάποιο νέο για το πώς θα αποφευχθεί μία τέτοια εξέλιξη. 

Μετά την παραίτηση του ΔΣ, σύμφωνα με όσα προβλέπονται, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ορίσει νέο ΔΣ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου. Κάπου εδώ ας υπενθυμιστεί, ότι από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και είχε υποβάλει την παραίτηση του ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας, Δημήτρης Στούμπος, η θέση παραμένει κενή, ενώ υπό παραίτηση εμφανίζουν οι πληροφορίες και τον διευθυντή της εφημερίδας, Κώστας Νικολακάκος. Το ότι η κυβέρνηση φαίνεται να μην παρεμβαίνει προκειμένου να ανατρέψει αυτού του είδους τη στασιμότητα. 

Σημειώνεται ότι μετά και από τις συγκεκριμένες εξελίξεις, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας, μέσω της Γενικής Συνέλευσης, αποφάσισαν να ακυρώσουν την απεργία που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, καθώς τα νέα δεδομένα δημιουργούν νέες συνθήκες. Οι εργαζόμενοι πάντως έλαβαν την διαβεβαίωση ότι το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα λάβουν έναν μισθό από τους περίπου τέσσερις που τους οφείλονται.

TV & Media
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ