Απεργία την Πρωτομαγιά

Ν. Παππάς: Επίθεση στο ΕΣΡ με αιχμές για καθυστερήσεις

Ν. Παππάς: Επίθεση στο ΕΣΡ με αιχμές για καθυστερήσεις Facebook Twitter
0

Αυστηρό μήνυμα προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για το θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών έστειλε από τη Βουλή, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

«Θέλω να ελπίζω και να πιστεύω ότι οι καθυστερήσεις δεν είναι προφάσεις εν άλλες διαπλεκόμενες αμαρτίες» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κατά την συζήτηση σχετικής επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ, καλώντας τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής να προχωρήσουν τις διαδικασίες για τον πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στην πρόσφατη τροπολογία για την κατάργηση του άρθρου 2Α του νόμου 4339 και την υποχρέωση των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας να εκπέμπουν με την τυπική και την υψηλής ευκρίνειας τεχνολογία, κατηγορώντας τον κ. Παππά ότι επιχειρεί να περιορίσει τον αριθμό των αδειών.

Ταυτοχρόνως, κάλεσε τον υπουργό να καταθέσει στη Βουλή, την γνωμοδότηση του ΕΣΡ επί του κειμένου της προσφάτως ψηφισθείσας τροπολογίας, «διότι είναι υποχρεωμένος βάσει του νόμου να την έχει ζητήσει».

Ο κ. Λοβέρδος είπε ακόμη, ότι η κυβέρνηση δημιουργεί όρους ασφυξίας στο ΕΣΡ, αφού δεν επιλύει το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής.

«Βεβαίως και θα παραλάβετε την αλληλογραφία με το ΕΣΡ» είπε ο υπουργός, υπογράμμισε όμως ότι η Βουλή είναι εκείνη που νομοθετεί κι όχι οι Ανεξάρτητες αρχές, οι οποίες εφαρμόζουν την νομοθεσία και δεν έχουν αρμοδιότητα να αποφαίνονται για την συνταγματικότητα των διατάξεων.

TV & Media
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM