Το Al Jazeera ανακοίνωσε πως δέχεται «κυβερνοεπίθεση»

Το Al Jazeera ανακοίνωσε πως δέχεται «κυβερνοεπίθεση» Facebook Twitter
0

Ο όμιλος Jazeera Media Network ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ πως δέχεται ευρείας κλίμακας κυβερνοεπίθεση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο που έχει την έδρα του στην Ντόχα το οποίο φέρεται να είναι και ένας από τους πρωταγωνιστές στο ξέσπασμα της κρίσης στον Κόλπο ισχυρίζεται πως οι επιθέσεις των χάκερς είναι συστηματικές, αλλά τονίζει πως ακόμη δεν έχει γίνει παραβίαση των συστημάτων του.

«Οι ιστότοποι και οι ψηφιακές πλατφόρμες του Al Jazeera Media Network δέχονται συστηματικές και συνεχείς προσπάθειες hacking . Αυτές οι απόπειρες γίνονται όλο και μεγαλύτερης έντασης και παίρνουν διάφορες μορφές. Ωστόσο, οι πλατφόρμες δεν έχουν παραβιαστεί», αναφέρει το δίκτυο.

«Τον περασμένο μήνα, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ χτυπήθηκε από χάκερς και αναρτήθηκαν ψευδείς δηλώσεις που αποδόθηκαν στον κυβερνήτη της χώρας, γεγονός που βοήθησε να ξεσπάσει μια ρήξη με άλλες αραβικές χώρες του Κόλπου. Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αρκετές άλλες χώρες μείωσαν διέκοψαν τους δεσμούς τους με τη Ντόχα τη Δευτέρα εν μέρει λόγω των σχολίων που δημοσιεύθηκαν  στο Qatar News Agency», συνεχίζει η ανακοίνωση του Al Jazeera.

«Μια ομάδα του FBI βρίσκεται στην Ντόχα από την περασμένη εβδομάδα, αφού η κυβέρνηση του Κατάρ ζήτησε από τις ΗΠΑ βοήθεια μετά την παραβίαση της ασφάλειας από τους χάκερς. Το Υπουργείο Εσωτερικών του Κατάρ δήλωσε ότι θα αποδεσμεύσει τα πλήρη συμπεράσματα μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, αλλά δεν είπε πότε αναμένεται κάτι τέτοιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ