Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του CNN

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του CNN Facebook Twitter
0

Την Παρασκευή, το CNN υπέστη ακόμα ένα πλήγμα καθώς ο πρόεδρος του τηλεοπτικού δικτύου, Jim Walton, υπέβαλε την παραίτησή του, χωρίς να έχει βρεθεί ακόμα ο διάδοχός του.

Ο Walton που βρισκόταν στο τιμόνι του CNN επί μια δεκαετία, γνωστοποίησε την αποχώρησή του μέσω e-mail που έστειλε στους εργαζομένους. Τονίζεται ότι θα διατηρήσει τη θέση του έως ότου βρεθεί αντικαταστάτης του.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι ακόμα ένα δυσάρεστο νέο για το δίκτυο, καθώς η αποχώρηση ήρθε σε μια χρονική περίοδο όπου η τηλεθέαση βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενώ η αξιοπιστία των δημοσιογράφων τίθεται υπό αμφισβήτηση. Η τελευταία γκάφα ήταν όταν το CNN έκανε λανθασμένες αναφορές για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψη.

Μπορεί το CNN Worldwide για φέτος να αναμένει κέρδη της τάξης των $600 εκατομμυρίων, αλλά το γεγονός αυτό επισκιάζεται από την πτώση στην τρίτη θέση της prime-time ζώνης, πίσω από το Fox και το MSNBC. Χαρακτηριστικά, για δεύτερο συνεχές τρίμηνο, το δίκτυο γνωρίζει τα χαμηλότερα ποσοστά στην ιστορία του, καθώς στα «δυνατά» τηλεοπτικά shows του παρατηρήθηκε πτώση μέχρι και 40%.

Ο Phil Kent που είναι πρόεδρος του ομίλου Turner Broadcasting, μαζί με το διευθύνοντα σύμβουλο της Time Warner, Jeff Bewkes, δήλωσαν ξεκάθαρα ότι είναι δυσαρεστημένοι από την επίδοση του CNN τους τελευταίους μήνες.

 «Το CNN χρειάζεται νέο τρόπο σκέψης. Αυτό αρχίζει με ένα νέο ηγέτη που θα φέρει μια διαφορετική προοπτική, διαφορετικές εμπειρίες και ένα νέο σχέδιο, ο οποίος θα χτίσει πάνω στο σπουδαίο οικοδόμημα και θα δεσμευτεί να νοιάζεται για εκείνο. Και είμαι έτοιμος για την αλλαγή - θέλω να αφιερώσω χρόνο στον εαυτό μου», δήλωσε ο Walton στη Guardian.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ