Το «The Chances» είναι η πρώτη σειρά με πρωταγωνιστές και συγγραφείς κωφούς

Το «The Chances» είναι η πρώτη σειρά με πρωταγωνιστές και συγγραφείς κωφούς Facebook Twitter
0
Το «The Chances» είναι η πρώτη σειρά με πρωταγωνιστές και συγγραφείς κωφούς Facebook Twitter

Το «The Chances» είναι μια τηλεοπτική σειρά που παρακολουθεί τις ζωές δύο κολλητών φίλων: της Κέιτ (Shoshannah Stern), που αρραβωνιάστηκε πρόσφατα και προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και του Μάικλ (Josh Feldman), που προσπαθεί να ανακάμψει μετά τον χωρισμό του με τον πρώην σύντροφό του. Το αξιοσημείωτο εδώ είναι, όμως, πως οι δύο πρωταγωνιστές, όπως και οι ηθοποιοί που υποδύονται τους χαρακτήρες, τυγχάνει να είναι κωφοί. Και όπως συμβαίνει στην πραγματική ζωή, έτσι και στη σειρά, δεν θα επιτρέψουν με τίποτα αυτό το χαρακτηριστικό να τους προσδιορίσει ή να τους περιορίσει.  

Τα δύο παιδιά εμπνεύστηκαν την ιδέα, έγραψαν το σενάριο και πρωταγωνιστούν στην σειρά των έξι επεισοδίων, χτίζοντας «εκ των έσω» ένα πορτρέτο της κοινότητας των κωφών με βάση τις προσωπικές τους εμπειρίες. «Με την σειρά, θέλουμε να συστήσουμε στον κόσμο κωφούς χαρακτήρες γραμμένους από κωφούς ανθρώπους, που έχουν περίπλοκες, αστείες και μερικές φορές θλιβερές ζωές, αλλά ποτέ δεν χαρακτηρίζονται αποκλειστικά και μόνο από το ότι είναι κωφοί», εξηγούν οι δύο δημιουργοί και πρωταγωνιστές. 

Το «The Chances» είναι η πρώτη σειρά με πρωταγωνιστές και συγγραφείς κωφούς Facebook Twitter

Η Shoshannah Stern φοίτησε στο Gallaudet University της Ουάσιγκτον, το μοναδικό στον κόσμο για κωσφούς ανθρώπους. Έχει εμφανιστεί σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές, ανάμεσά τους οι «Weeds», «Lie to Me» και «Jericho», ενώ έκανε και δύο guest εμφανίσεις στη σειρά «Supernatural», σε έναν ρόλο που γράφτηκε αποκλειστικά για εκείνη. «Μερικές φορές όταν ανακαλύπτεις τον εαυτό σου, νιώθεις απομονωμένος και διαφορετικός. Και σκέφτεσαι πως θα ήταν καλύτερο αν ήσουν σαν όλους τους άλλους. Δεν σε προσδιορίζει όμως ούτε το φύλο σου, ούτε η ηλικία, ούτε ο σεξουαλικός σου προσανατολισμός, ούτε καν η γλώσσα. Και μπορεί στην αρχή να νιώθεις μόνος αλλά όσο εξελίσσεσαι ανακαλύπτεις κι άλλους που νιώθουν σαν εσένα. Όλα θα πάνε καλά, τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα, στο υπόσχομαι!», λέει η Shoshannah στο μήνυμα της. 

Ο Josh Feldman φοίτησε κι αυτός στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι συγγραφέας και έργα του έχουν δημοσιευτεί σε διαδικτυακές εκδόσεις, ενώ έχει κερδίσει το Young Playwrights Award του Arena Stage στην Ουάσιγκτον. «Μικρός έβλεπα το "Saved by the bell". Λάτρευα τον Ζακ Μόρις και ήθελα να του μοιάσω αλλά δεν μπορούσα γιατί έβγαινε με κοπέλες. Εγώ φανταζόμουν να βγαίνω ραντεβού μαζί του! Το ίδιο συνέβαινε και στις ταινίες. Ο Τζέιμς Μποντ έβγαινε μόνο με γυναίκες. Οπότε ποια θα ήταν τα πρότυπά μου; Γι' αυτό κάνω αυτό τώρα. Ήθελα να δημιουργήσω πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες, που να είναι και κωφοί και ομοφυλόφιλοι, που να είναι κάθε είδους άνθρωποι ώστε τα μελλοντικά παιδιά να μπορούν να δουν τηλεόραση και ταινίες και να αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στους χαρακτήρες», λέει ο Josh, που δηλώνει ανοικτά ομοφυλόφιλος.

 

Παρόλο που τα Άτομα με Αναπηρία συνιστούν σχεδόν το 20% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ, χαρακτήρες και ηθοποιοί με αναπηρίες εξακολουθούν να εκπροσωπούνται ε ελάχιστο βαθμό στην τηλεόραση, σύμφωνα με σχετική έρευνα του 2016. «Περισσότερο από το 95% των χαρακτήρων με αναπηρίες υποδύονται αρτιμελείς ηθοποιοί στην τηλεόραση», υποστηρίζει η έρευνα.

Το «The Chances» προβλήθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του φεστιβάλ Sundance, προκαλώντας διθυραμβικά σχόλια.

Με πληροφορίες από Mashable

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM