Τα Νέα δεν κυκλοφόρησαν σήμερα για πρώτη φορά μετά από 86 χρόνια

Τα Νέα δεν κυκλοφόρησαν σήμερα για πρώτη φορά μετά από 86 χρόνια Facebook Twitter
0

Η εφημερίδα «Τα Νέα» για πρώτη φορά εκδόθηκε στις 28 Μαΐου 1931 με την ονομασία Αθηναϊκά Νέα ενώ το 1945 έλαβε τη σημερινή ονομασία της. Κυκλοφορούσε αδιάλειπτα από τότε έως και σήμερα που για πρώτη φορά δεν υπάρχει στα περίπτερα.

Λόγω ελλείψεως χαρτιού, η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» δεν κυκλοφόρησε σήμερα.

Η εξέλιξη έρχεται 24 ώρες μετά το εξώφυλλο με τον τίτλο «Είμαστε εδώ» και τις φωτογραφίες των εργαζομένων. Αν δεν υπάρξει άμεσα μια παρέμβαση για λύση, ίσως τελικά το εξώφυλλο αυτό να περάσει στην ιστορία ως το τελευταίο της εφημερίδας και να σφραγίσει το τέλος αποχής για τον ΔΟΛ.

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας αναφέρει:

«Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ παραμένουν απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες και με προσοχή σε καθημερινή βάση αποτιμούν τα δεδομένα, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη δικαστική απόφαση που ουσιαστικά είπε «όχι» στο αίτημα τους να μη δεσμευθεί ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός για την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων τους και των βασικών εξόδων για να διασφαλιστεί η λειτουργία των Μέσων.

Τα νομικά μέσα που παρέχει ο νόμος εξετάζουν με προσοχή οι εργαζόμενοι με τη συνδρομή των δικηγόρων τους, ώστε να δοθούν όλες οι μάχες για να εξασφαλιστούν τα στοιχειώδη για τη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης του ΔΟΛ, να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και να μην απαξιωθεί η αξία του Οργανισμού που έχει περιέλθει στις τράπεζες.

Μέσα σε λίγες γραμμές επιχειρήθηκε να σβήσει η ιστορία του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού οργανισμού της χώρας.

Δεν μπορεί κανείς να πιστέψει ότι σε αυτή τη διαδικασία «της φωτιάς» υπερίσχυσε το τραπεζικό δίκαιο που στρέφεται ευθέως και εναντίον των συμφερόντων τους, αφού ένας κλειστός οργανισμός δεν έχει έσοδα και φυσικά πολύ μικρότερη αξία¬.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ