Πέθανε η Κέλλυ Σακάκου, μια από τις πρώτες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης

Πέθανε η Κέλλυ Σακάκου, μια από τις πρώτες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης Facebook Twitter
1
Πέθανε η Κέλλυ Σακάκου, μια από τις πρώτες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης Facebook Twitter

Πέθανε σήμερα η παρουσιάστρια της ΕΡΤ, Κέλλυ Σακάκου. Η γνωστή παρουσιάστρια βρισκόταν εδώ και μήνες σε ακινησία λόγω εγχείρησης που είχε κάνει στο ισχίο της.

Η Κέλλυ Σακάκου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Ήταν αριστούχος στην «Ευαγγελική Σχολή» της Νέας Σμύρνης ενώ στη συνέχεια αποφοίτησε από τη σχολή «Κατσέλη» όπου σπούδασε ηθοποιός. Σπούδασε δραματική τέχνη και δημοσιογραφία και εργάστηκε στην Τηλεόραση, στο Ραδιόφωνο, στη Διαφήμιση και στον Τύπο. Η συμμετοχή της, ωστόσο, σε ένα διαγωνισμό για τηλεπαρουσιάστριες της ΕΡΤ άλλαξε τα σχέδια της. Ήταν μια από τις πέντε παρουσιάστριες που επελέγησαν-μεταξύ οκτακοσίων- και έτσι ξεκίνησε η πολυετής της διαδρομή, στη διάρκεια της οποίας κατόρθωσε να γίνει εξαιρετικά δημοφιλής.


«Έπρεπε να έχεις καλή εικόνα στο γυαλί και να τα λες ωραία» είχε πει περιγράφοντας τα τότε κριτήρια της επιλογής των παρουσιαστριών. Η παρουσία της στην ΕΡΤ σφράγισε τις δεκαετίες '70 και '80.

Συγκεκριμένα, συμπλήρωσε 30 χρόνια στη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ) και συμμετείχε σε πολλές εκπομπές της ιδιωτικής τηλεόρασης. Η παρουσία της στην ΕΡΤ σφράγισε τις δεκαετίες 1970 και 1980. Ήταν μία από τις πιο αναγνωρίσιμες παρουσιάστριες της Ελληνικής τηλεόρασης που ξεχώριζε για την ωραία άρθρωση και το αριστοκρατικό στιλ της.

Πέθανε η Κέλλυ Σακάκου, μια από τις πρώτες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης Facebook Twitter
Η Κέλλυ Σακάκου στο γραφείο της ΕΡΤ με τον ραδιοφωνικό παραγωγό Γιώργο Παπαστεφάνου ( Φωτογραφία από το αρχείο του Γιώργου Παπαστεφάνου)

Τον περασμένο Ιούλιο είχε χάσει τον σύζυγο της, ηθοποιό Σπύρο Φασιανό, γεγονός που την είχε συγκλονίσει, όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξη της. «Δεν είμαι καθόλου καλά. Υποφέρω, όμως υπομένω. Νιώθω τόση απελπισία, μα τόση... Δυστυχώς δεν είμαι καθόλου καλά πλέον. Μετά τον θάνατο του συζύγου μου υποφέρω, και ψυχικά και σωματικά. Ο θάνατος του Σπύρου δεν ξεπερνιέται. Ωστόσο είμαι καθηλωμένη στο κρεβάτι. Δεν σηκώνομαι σχεδόν καθόλου. Μια εγχείρηση ισχίου με κρατάει μέσα στο σπίτι ακίνητη. Είμαι άσχημα, παιδί μου. Δεν θα ξεπεράσω ποτέ τον θάνατό του», είχε πει σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις της στην εφημερίδα "Freddo".

Με πληροφορίες από ΕΡΤ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

TV & Media
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
ΗΘΟΣ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ - ΣΕΒΑΣΜΟΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ και φυσικά πέρα για πέρα ΟΜΟΡΦΙΑ. Όπως και να το κάνουμε ήταν μία γυναίκα που τα συνδιάζει όλα αυτά. Θα λείψει από το χώρο της τηλεόρασης.