ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

To Charlie Hebdo κυκλοφόρησε στη Γερμανία «χτυπώντας» Μέρκελ και VolksWagen

To Charlie Hebdo κυκλοφόρησε στη Γερμανία «χτυπώντας» Μέρκελ και VolksWagen Facebook Twitter
1

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που υπέστη, με συνέπεια το θάνατο 10 ανθρώπων, το Charlie Hebdo ξεκίνησε μια νέα εκδοτική περιπέτεια,  αυτή τη φορά στη Γερμανία.  

Το πρώτο τεύχος του σατιρικού γαλλικού περιοδικού στα γερμανικά βγήκε σε 200 χιλιάδες αντίτυπα, έχει 16 σελίδες, κοστίζει 4 ευρώ και αφιερώνει το εξώφυλλο του στην Άνκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος εμφανίζεται εξουθενωμένη πάνω σε μια υδραυλική ράμπα ενώ ένας μηχανικός κρατά μια εξάτμιση και της αντικαθιστά ανταλλακτικά, μια αιχμηρή αναφορά και σύνδεση από το περιοδικό, της επιθυμίας της καγκελαρίου να μείνει ακόμη 4 χρόνια στην εξουσία και του μεγάλου σκανδάλου με τους ρύπους, της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. "Με μια νέα εξάτμιση θα είσαι οκ για 4 ακόμη χρόνια", λέει ο μηχανικός.

Από την ανατρεπτική πένα του Charlie Hebdo δεν ξεφεύγει και η Frauke Petry, η αρχηγός του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AFD), στην οποία είναι αφιερωμένο ένα σκίτσο που την δείχνει με κούρεμα παρόμοιο του Χίτλερ.

Το περιοδικό έχει όμως και σκίτσο για τον Φιντέλ Κάστρο, με αφορμή τη συνήθεια του προσφάτως θανόντος κομαντάντε να φορά Adidas στις δημόσιες εμφανίσεις του. «Η "Adidas χάνει μούσα της», γράφει το κείμενο που συνοδεύει μια καρικατούρα του Φιντέλ ντυμένου με φόρμα της γερμανικής εταιρείας.

Οι υπεύθυνοι της γερμανικής έκδοσης εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία του εγχειρήματος, δεν αναφέρουν όμως πουθενά τη διεύθυνση των γραφείων τους στη Γερμανία, υπό τον φόβο μιας νέας τρομοκρατικής επίθεσης. 

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM