Financial Times Deutschland: «Γιατί γράψαμε υπέρ του Σαμαρά»

Financial Times Deutschland: «Γιατί γράψαμε υπέρ του Σαμαρά» Facebook Twitter
0

Εξηγήσεις για το δημοσίευμα, στα ελληνικά μάλιστα, με το οποίο συμβούλευε τους Έλληνες να ψηφίσουν Σαμαρά στις εκλογές δίνει μέσω του ιστότοπου της, αυτή τη φορά μόνο στα γερμανικά, η εφημερίδα  Financial Times Deutschland.

Καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, η συντακτική επιτροπή της εφημερίδας αναφέρει μέσω του ιστότοπού της ότι αντιλαμβάνεται τη στάση της ως μέρος της δημοσιογραφικής ευθύνης που φέρει και πως διαχωρίζει απολύτως την μετάδοση της είδησης από το σχολιασμό.

Συγκεκριμένα δικαιολογεί το δημοσίευμα γράφοντας ότι φιλοδοξία των συντακτών είναι να δώσουν στους αναγνώστες «έναν σαφή προσανατολισμό, αναμεταδίδοντας ό,τι είναι σημαντικό και σχολιάζοντας ό,τι είναι λάθος και ό,τι είναι σωστό».

Παρακάτω αναφέρουν ότι θεωρούν επιβεβλημένο να παίρνουν θέση σε σημαντικές αποφάσεις που λαμβάνονται δημοκρατικά, όπως είναι οι εκλογές και σημειώνουν ότι θεωρούν αυτή τη στάση την πιο τίμια και εποικοδομητική έναντι των αναγνωστών τους.

Οι συντάκτες αποσαφηνίζουν ότι δεν έκαναν την σύσταση επειδή είναι υπερόπτες, αλλά επειδή αυτή η εκλογή είναι πολύ σημαντική όχι μονάχα για το μέλλον των Ελλήνων, αλλά και όλους τους Γερμανούς και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Συγκεκριμένα αναφέρουν, σύμφωνα με τον Σκάι, ότι «το αποτέλεσμά [των εκλογών] μπορεί να βυθίσει ολόκληρη την ήπειρο σε μια υπαρξιακή κρίση και να καταστρέψει ό,τι κοινωνικό και υλικό αγαθό έχουμε χτίσει εδώ και πολλές δεκαετίες.

»Ως εκ τούτου, η σύστασή μας την Παρασκευή ήταν για ακόμη μια φορά μια ξεκάθαρη συμβολή στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγότερο». Καταλήγει η συντακτική επιτροπή της εφημερίδας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ