Παππάς: H κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω

Παππάς: H κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
3

Τη θέση ότι "οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κρίνονται",  επανέλαβε και υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ σήμερα το πρωί ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του ΣτΕ.

Ο κος Παππάς υπεραμύνθηκε του νόμου για τα κανάλια χαρακτηρίζοντάς τον «αδιάβλητο και κρυστάλλινο» και τόνισε πως υπάρχει ένα αποτέλεσμα και με βάση αυτό θα πορευτούμε.

"Δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος". είπε ο κος Παππάς σχολιάζοντας πως δεν ακυρώνεται ο νόμος 4339 αλλά μια συγκεκριμένη διάταξη. Επιπλέον έκανε αναφορά στο γεγονός ότι το ΣτΕ "ήταν που έκρινε συνταγματικό το "μαύρο" στην ΕΡΤ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου".

Ο υπουργός Επικρατείας εξαπέλυσε επίσης επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας: "Πριν βγει η απόφαση του ΣτΕ η ΝΔ δήλωνε ότι ανεξάρτητα από την απόφαση, θα αλλάξει το νόμο. Έστειλε μήνυμα συνέχισης της αεροπειρατείας".

Αναφέροντας ότι «έχουμε μια καινούργια πραγματικότητα» ο κ. Παππάς κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν για το πόσο πρέπει να πληρωθεί αυτός ο σπάνιος εθνικός πόρος, οι τηλεοπτικές συχνότητες. Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω, σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας. Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω και βάζει τέρμα στην ανομία του τηλεοπτικού τοπίου, σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Κάνουν τεράστιο λάθος όσοι νομίζουν ότι το κλειστό κλαμπ των καναλαρχών θα μείνει ως έχει, σημείωσε ο κ. Παππάς.

Ο διαγωνισμός θα γίνει από το ΕΣΡ και ελπίζουμε να γίνει γρήγορα» τόνισε.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ήθελα να ήξερα ποιος είναι αυτός που υποστηρίζει ότι ορθά τα κανάλια δεν πληρώνουν για άδειες. Ποιος λέει πως η ανατροπή του νόμου Παππά σημαίνει επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς; Σε ποιους απευθύνονται αυτές οι βαρύγδουπες δηλώσεις; Παππάκο μου, θέλεις αλήθεια να χτυπήσεις τη διαπλοκή, να σιάξεις τα στραβά και να βάλεις λεφτά στα ταμεία του κράτους; Κάν'το νόμιμα και συνταγματικά, χωρίς συγκέντρωση εξουσίας στην αφεντομουτσουνάρα σου, χωρίς γκρίζες διατάξεις, χωρίς περιορισμό αδειών. Αλλά πες την αλήθεια, τίποτα από όλα αυτά δεν σε ενδιαφέρει.
Κι έβγαλε αντισυνταγματικά ένα σκασμό άλλα μαναράκι μου, αλλά αυτό το κάνουμε γαργάρα.Κι αν θες το κλαμπ να ανοίξει, βάλε κι άλλους στο παιχνίδι, κι όχι τους 8 να τους κάνεις 4. Και Θες και έσοδα? Να μια ιδέα: όποιος έχει τα φράγκα παίρνει άδεια. Plain and simple.
Κρίνονται οι αποφάσεις μεν , σωστό. Αλλά , από ποιον κρίνονται; από την εκτελεστική εξουσία, δηλαδή οι δικαστικές κρίσεις επί των αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας θα κρίνονται από την εκτελεστική εξουσία ; Σε ποιο χρόνο , αμέσως μετά την δημοσιογραφική αποκάλυψη του αποτελέσματος της ψηφοφορίας και πριν από την καθαρογραφή της απόφασης , χωρίς δηλαδή να είναι γνωστό το σκεπτικό ;Με ποιον τρόπο , με δημόσιες δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσωπου που συνιστούν επίθεση κατά της δικαστικής εξουσίας ; Με ποια επιχειρήματα , πολιτικών σκοπιμοτήτων και κυβερνητικού σχεδιασμού; Με ποια γνωστικά εφόδια και προσόντα , αυτά του Καρανίκα; Και , last but not least, με ποιο ηθικό και πολιτικό κύρος , αυτό του Τσίπρα που προέβλεψε , σπεύδοντας να προκαταλάβει και να επηρεάσει τη δικαστική κρίση , ότι δεν γίνονται αυτά τα πράγματα , όσα δηλαδή ακριβώς έγιναν ( η ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας ) ;