H AT&T εξαγοράζει την Time Warner (ιδιοκτήτη των HBO και CNN) για 85 δισ.

H AT&T εξαγοράζει την Time Warner (ιδιοκτήτη των HBO και CNN) για 85 δισ. Facebook Twitter
0

Η AT&T Inc, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία μέσων ενημέρωσης Time Warner Inc έναντι 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών ενέκριναν ομόφωνα τη συμφωνία χθες, Σάββατο.

H AT&T θα πληρώσει 107,50 δολάρια ανά μετοχή, σε συνδυασμό ρευστού και μετοχών, για το συνολικό ποσό των 85,4 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η συμφωνία αυτή, αν και εφόσον εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές περί ανταγωνισμού, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία της χρονιάς και θα δώσει στην AT&T τον έλεγχο καλωδιακών καναλιών όπως το ΗΒΟ, το CNN, το TNT και το Cartoon Network, τη διαχείριση του κινηματογραφικού στούντιο της Warner Bros και άλλων σημαντικών media brands, δημιουργώντας έναν από τους μεγαλύτερους μιντιακούς κολοσσούς στον κόσμο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AT&T's, Randall Stephenson, εκτίμησε πως η αμερικανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να μπλοκάρει τη συμφωνία, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2017.


Τραμπ: Θα μπλοκάρω τη συμφωνία

Η συγκεκριμένη εξαγορά, ωστόσο, βρίσκει αντίθετο τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα μπλοκάρει τη συμφωνία σε περίπτωση που εκλεγεί.

Σε ομιλία του στο Γκέτισμπεργκ της Πενσιλβάνια, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος τόνισε ότι ενδεχόμενη ολοκλήρωση της συμφωνίας αυτής θα δώσει στον όμιλο «πολύ μεγάλη δύναμη» και «θα καταστρέψει τη Δημοκρατία».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM