Απεργία την Πρωτομαγιά

Μία start - up εταιρεία από τη Σιγκαπούρη μόλις εξαγόρασε το 49% του περιοδικού «Rolling Stone»

Μία start - up εταιρεία από τη Σιγκαπούρη μόλις εξαγόρασε το 49% του περιοδικού «Rolling Stone» Facebook Twitter
1

Η BrandLab Technologies, μια νεοφυής (start-up) επιχείρηση από τη Σιγκαπούρη που ανήκει στο γιο του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα του φοινικέλαιου Κουοκ Χουν Χονγκ και ασχολείται κυρίως με το χώρο της μουσικής βιομηχανίας, εξαγόρασε το 49% του κεφαλαίου του αμερικανικού περιοδικού «Rolling Stone», έπειτα από διαπραγματεύσεις που κράτησαν 18 μήνες.

Την εξαγορά ανακοίνωσε η εκδοτική επιχείρηση «Wenner Media» χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το ποσό της εξαγοράς. 

Όπως διευκρίνισε η «BandLab», στόχος είναι η επέκταση του brand name του «Rolling Stone» σε νέες αγορές και τομείς όπως η διοργάνωση συναυλιών και εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συμφωνία αυτή θα οδηγήσει στη δημιουργία της «Rolling Stone International», μιας θυγατρικής που θα επικεντρωθεί κυρίως στο μάρκετινγκ.

Η νέα θυγατρική σκοπεύει «να κεφαλαιοποιήσει τη φήμη και την παγκόσμια αναγνώριση της μάρκας» Rolling Stone, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Στο πέρασμα των χρόνων, η επίδραση του "Rolling Stone" ήταν τεράστια και με τιμά πολύ το γεγονός ότι εντάσσομαι σ' αυτή την ομάδα για το επόμενο τμήμα του ταξιδιού της», δήλωσε ο 28χρονος Μένγκ Ρου Κουοκ.

Αυτή η συμφωνία είναι εξαιρετικής σημασίας για την εκδοτική Wenner αφού είναι η πρώτη φορά που επιτρέπει την εξωτερική χρηματοδότηση του Rolling Stone, που σύντομα θα συμπληρώσει 50 χρόνια ζωής.

Το Rolling Stone, το οποίο ιδρύθηκε το 1967 από τον Τζαν Γουένερ και τον Ραλφ Γκλίσον με ένα μικρό δάνειο 7.500 δολαρίων από τους φίλους και τις οικογένειές τους, εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο εμβληματικά περιοδικά του κόσμου χάρη στα πορτρέτα και τα αφηγήματα που αφιερώνει στους σταρ της μουσικής και της πολιτικής.

Η BrandLab Technologies διαθέτει εταιρείες που περιλαμβάνουν μια πλατφόρμα πληροφορικής με μόνιμη πρόσβαση, έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για μουσικούς, έναν ιστότοπο σύνθεσης μουσικής και τον μεγαλύτερο διανομέα ηχητικού εξοπλισμού στη Νοτιοανατολική Ασία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και techcrunch.com

TV & Media
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αν και εμένα ο μπαμπάς μου ηταν αυτό που είναι ο συγκεκριμένος θα αγόραζα και εγώ το WIRE (άσχετα αν είχα start up). Άσε που με τα φράγκα του μπαμπά απλά θα έκανα την μια start up μετά την άλλη για να μην βαριεμαι!A propo. Ο μπαμπάς του είναι ένας από αυτούς που καταστρέφουν τα παρθένα δάση της περιοχής;