ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Κουρής αρνήθηκε την ανάμειξή του στα δάνεια του ΑΛΤΕΡ, αλλά μίλησε για την παπάγια και το μάνγκο

Ο Κουρής αρνήθηκε την ανάμειξή του στα δάνεια του ΑΛΤΕΡ, αλλά μίλησε για την παπάγια και το μάνγκο Facebook Twitter
4

Ανορθόδοξα ξεκίνησε την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για για τα δάνεια των μμμ ο εκδότης και ιδιοκτήτης του Κοntra Channel Γιώργος Κουρής.

Αρχικά δήλωσε πως ήθελε να γίνει αγρότης και να ασχοληθεί με τη γη και είπε πως η Δεξιά τον εμπόδισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Στη συνέχεια η Επιτροπή άκουσε τον κύριο Κουρή να αναλύει το πόσο σημαντική είναι η καλλιέργεια της παπάγιας και το μάνγκο στην Ελλάδα και να επιμένει πως αυτά είναι πολύ σημαντικά ζητήματα από εκείνα που τον κάλεσαν να μιλήσει. Η χώρα μπορεί να μεγαλουργήσει αν ασχοληθούμε με τη γεωργία. Στη Κεφαλονιά εγώ δοκιμάζω καλλιέργειες 100 εξωτικών φρούτων και όλα πιάνουν και εμείς συνεχίζουμε να φυτεύουμε πατάτες και ντομάτες" είπε και εξήρε το περγαμόντο του νησιού. Οι βουλευτές τον διέκοψαν και του ζήτησαν να απαντήσει στα θέματα της επιτροπής. Ο κος Κουρής επέμεινε να μιλά για τα φρούτα του και τελικά μετά την επιμονή των μελών της επιτροπής άρχισε να απαντά σε ερωτήσεις.

"Είμαι ο μόνος εκδότης που δεν έκλεψε το κράτος και το κράτος τον έχει ληστέψει και τον έκλεισε στη φυλακή. Από το 2000 και μετά που το πούλησα, δεν είχα καμία ανάμειξη στα δάνεια που πήρε το τηλεοπτικό κανάλι ΑΛΤΕΡ, ούτε και πως λειτουργούσε. Δεν ασχολήθηκα ξανά με αυτό. Εξουσιοδοτώ την Επιτροπή σας, να ελέγξει τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς και αν σε οποιαδήποτε χώρα στο εξωτερικό βρει προσωπικό μου λογαριασμό, να το δεσμεύσει υπέρ του Δημοσίου" δήλωσε στην κατάθεσή του.

 

Επιπλέον χαρακτήρισε τον εαυτό του «έντιμο και καθαρό επιχειρηματία» που έβαλε, όπως είπε, 10 εκατ. δραχμές από την τσέπη του για το «ΑΛΤΕΡ» και έχει εξοφλήσει το δάνειο που είχε πάρει τότε από την Τράπεζα Πειραιώς.

Υποστήριξε ότι μέχρι το 2000 που είχε ο ίδιος το «ΑΛΤΕΡ», το κανάλι ήταν βιώσιμο, ενώ επέρριψε όλες τις ευθύνες για το κλείσιμό του και τα χρέη που δημιούργησε, στους άλλους τρεις μετόχους του καναλιού.

Στη συνέχεια μίλησε για παιχνίδια που έκαναν οι τρεις άλλοι μέτοχοι του καναλιού στο Χρηματιστήριο και για εξωφρενικές αμοιβές που δίνονταν σε δημοσιογράφους, ενώ αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη για το δάνειο, ύψους 534 εκατ. ευρώ, που πήρε το «ΑΛΤΕΡ» για την αγορά προγράμματος.

Ο κ. Κουρής ανέφερε ακόμα, ότι δεν είχε ιδέα, ούτε ασχολήθηκε, για τα δύο δάνεια, συνολικού ύψους 867 εκατ. ευρώ που πήρε το «ΑΛΤΕΡ», με εγγύηση την ταινιοθήκη του, από Τράπεζες, τονίζοντας ότι καμία Τράπεζα δεν τον είχε ενημερώσει, παρότι ήταν μέτοχος.

4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM