Aνατροπή στο παρά 5: Oκτώ οι υποψήφιοι για τα κανάλια - Μέσα ο Καλογρίτσας, έξω ο Βρυώνης με το E-TV

Aνατροπή στο παρά 5: Oκτώ οι υποψήφιοι για τα κανάλια - Μέσα ο Καλογρίτσας, έξω ο Βρυώνης με το E-TV Facebook Twitter
12

Δεν έγινε αποδεκτή η εγγυητική επιστολή του υποψήφιου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E-TV), καθώς δεν πληρούσε τις απαιτούμενες από τον νόμο προυποθέσεις, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου. Συνεπώς το κανάλι δεν θα συμμετάσχει στην αυριανή δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΕΕ, η εγγυητική επιστολή δεν γίνεται αποδεκτή επειδή έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος τριάντα έξι ημέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η υπ'αρ. 1/2016 προκήρυξη του υπουργού Επικρατείας (Παράρτημα ΙΙ) ορίζει ότι αυτή πρέπει να συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη.

Να σημειωθεί πως πρόβλημα δημιούργηθηκε νωρίτερα και με την εγγυητική επιστολή Καλογρίτσα, που ωστόσο έγινε τελικά αποδεκτή. Ο επιχειρηματίας κατέθεσε την επιστολή στις 15.40, δηλαδή αφού είχε εκπνεύσει η προθεσμία πρωτοκόλλησης του σχετικού εγγράφου που ήταν στις 15.00. Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους εκπροσώπους των υπολοίπων καναλιών, που ζητούσαν να μην γίνει δεκτή η επιστολή Καλογρίτσα με κάποιους να καταγγέλλουν πως είχε δοθεί εντολή στην αρμόδια υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης να κρατηθεί το πρωτόκολλο ανοιχτό παρά την εκπνοή της προθεσμίας. Για το θέμα γνωμοδότησε ο νομικός σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Γιάννης Ματζουράνης.

Με αυτά τα πραγματικά και νομικά δεδομένα στη δημοπρασία της 30/8/2016 για τη χορήγηση τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), θα συμμετάσχουν οι εξής υποψήφιοι:


1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Όσο αφορά τις κατινίστικες, εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου εκπομπές του Έψιλον, εκ των οποίων στην κορυφή να βρίσκεται εκείνη του Μ. Φουρθιώτη, με εξαίρεση την πρωινή-Σαββατοκύριακου εκπομπή της κ. Μαυραγάνη, έχουν δίκιο όσοι κράζουν το Έψιλον και ενδεχομένως χαίρονται αν αυτό πάψει να εκπέμπει. Θα πρέπει όμως να σκεφτούν σοβαρά πως ένα κανάλι δεν είναι μόνο οι παρουσιαστές του και οι ρεπόρτερ που τους πλαισιώνουν, αλλά και μία πληθώρα άλλων-ουδέτερων εργαζομένων όπως τεχνικών και υπαλλήλων γραφείων, ανθρώπων με οκογένειες και οικονομικές υποχρεώσεις οι οποίοι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Το ίδιο ισχύει και για το Mega όπως και όσους τηλεοπτικούς σταθμούς πάψουν να εκπέμπουν, άρα θα κλείσουν.
Ειναι πράγματα αυτα ρε παιδια;Ανατρέπουν το τηλεοπτικό μας οικοδόμημα! Θα πληρώσουμε για τα κανάλια ΜΑΣ! #fygete #paraititheiteΤουλάχιστον να πάρει άδεια το ΣΚΑΙ μας... Τα λύτρα θα επιστραφούν όταν έλθει η ευλογημένη μέρα.Και η Κομισιόν; Που είναι αυτή η Κομισιόν όταν τη χρειαζόμαστε!Συμπάσχω με τα παιδιά που περνάνε ένα δύσκολο διήμερο. Υπομονή αδέλφια, θα περάσει.
Τι θα πει άργησε να καταθέσει την εγγυητική 40 λεπτά ο κουμπάρος; Ντάξει μωρέ, τι ψυχή έχουν 40 λεπτά; Όταν μιλάμε για την πάταξη της διαπλοκής των άλλων, τέτοια πράγματα δεν έχουν σημασία. Κι αν αποδειχτεί μούφα η εγγυητική του Καλογρίτσα, ή αν κι αυτός πάρει τίποτα δανεικά κι αγύριστα στην πορεία, μην ανησυχήσετε σύντροφοι. Αρκεί που θα έχει κλείσει το Mega της διαπλοκής και ίσως και αυτός ο φιλελές ο ΣΚΑΙ.Μεταναστεύστε τώρα που προλαβαίνετε. Σε λίγο θα είναι αργά.
Κοιταχτε λιγο τι πανηγυρισμοι γινονται στο facebook επειδη κλεινει εναν "κακο ιδιωτικο καναλι" οπου την πλεινοτητα ειναι κατινιες κατα του φουρθιωτη, αλλα και γενικοτερα ΟΛΟΥ του προγραμματος που για καποιο λογο γνωριζουν τοσο καλα.Η ελλαδα εχει μπει σε αυτοκαταστροφικο φαυλο κυκλο, οπου με μαθηματικη ακριβεια δεν σωζεται.
Όχι Martini, Β Κορέα θα είμαστε μόλις αρνηθούν άδεια στον Καλογρίτσα για να δείξουν πόσο "καθαρός" ήταν ο διαγωνισμός. Το γεγονός ότι είναι υποψήφιος είναι φως φανάρι πως έγινε για ξεκάρφωμα. Αν και αυτή η κυβέρνηση δεν χρειάζεται ούτε τα προσχήματα εφόσον πλέον ΔΕΝ υπάρχει πάτος για τον Έλληνα.Δεν αντέδρασε στην διαπραγμάτευση μπαρουφάκη, στο ντου στο νομισματοκοπείο, στο στρατό για την εσωτερική ασφάλεια(χούντα δλδ), στην απειλή για έξοδο από ΕΕ, στο κούγκι, στην γάτα Ιμαλαϊων, στα BRICS, στα capital controls, στη διάλυση της παιδείας, στο 3ο μνημόνιο, στον κόφτη, στο άνοιγμα των συνόρων,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΩΡΑ;
Παιδιά μην το κάψουμε το επιχείρημα! Θα το ψάξει κανεις και θα δει ότι στην προκήρυξη έλεγε μια μέρα πριν την έναρξη, δεν έλεγε συγκεκριμένη ώρα!Και αν το ψάξουν περισσότερο θα βρουν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις το ΣΤΕ έχει αποφασίσει να δέχονται προσφορές ως και τις 7 το απόγευμα.Προσοχή!
@Γάτα Βελουχίου Το επιχείρημα δεν στέκεται στον Καλογρίτσα, καθώς σκοπός της κυβέρνησης είναι να τον κόψει, δείχνοντας πόσο "καθαρή" είναι η διαδικασία.Στόχος του καθεστώτος: Βλέπεις το δέντρο και χάνεις τον ολοκληρωτισμό που έρχεται.