ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Έδειραν δημοσιογράφο από το Ισραήλ που ήρθε για ρεπορτάζ για τη Χρυσή Αυγή

Έδειραν δημοσιογράφο από το Ισραήλ που ήρθε για ρεπορτάζ για τη Χρυσή Αυγή Facebook Twitter
0

Μασκοφόροι έδειραν δημοσιογράφο της εφημερίδας Jerusalem Post, ο οποίος ήρθε στη χώρα μας για να κάνει ρεπορτάζ για τη «Χρυσή Αυγή». Όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο δημοσιογράφος  Γκιλ Σέφλερ, και όπως καταγράφεται και στο δημοσίευμα της εφημερίδας,  την Τρίτη στις 8 το βράδυ, έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μια ομάδα περίπου 20 μασκοφόρων κρατώντας κλομπ άρχισε να χτυπάει πρόσφυγες, μετανάστες και άστεγους στη μέση του δρόμου.

Όπως γράφει η εφημερίδα «η αστυνομία είπε ότι δεν ήταν βέβαιη ποιος ήταν πίσω από την επίθεση. Πηγές (σ.σ της αστυνομίας;) είπαν ότι οι δράστες ήταν ή αναρχικοί συνδεδεμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή μέλη της Χ.Α., μιας νεοναζιστικής ομάδας τα μέλη της οποίας είναι γνωστά για μαχαιρώματα σε αλλοδαπούς».

Η επίθεση διήρκεσε περίπου 15 λεπτά και σε όλη τη διάρκεια του η αστυνομία ήταν άφαντη. Ο ίδιος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία. Τον είχαν χτυπήσει στο κεφάλι και στο στήθος. Σε κάποιο σημείο στο βιντεο από την πλευρά του δημοσιογράφου προσπαθούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τη Χ.Α. για να μιλήσουν αλλά η φωνή στο τηλέφωνο αρνείται "για πολιτικούς λόγους".

«Το λυπηρό για την επισφαλή κατάσταση εδώ αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν δράστες μου ήταν από την ακροδεξιά ή ακροαριστερά, αλλά δεν πειράζει», είπε ο Σέφλερ.

"Στο κέντρο της Αθήνας τα άκρα παίρνουν συχνά το νόμο στα χέρια τους. Όταν είδα την κακία από την επίθεση στους ανθρώπους έξω από το μουσείο χρησιμοποιώντας κλομπ και μπαστούνια, έκανα το καθήκον μου σαν δημοσιογράφος και τραβούσα φωτογραφίες».

«Η οικονομική κρίση έχει επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών, αριστερών και δεξιών. Αυτή η χώρα διανύει μια δύσκολη στιγμή. Σαφώς, υπάρχει πρόβλημα, όταν η βία του όχλου μπορεί να ξεσπάσει μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πρωτεύουσας. Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να προστατευθούν οι Έλληνες πολίτες, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, οι τουρίστες και οι δημοσιογράφοι, από το κύμα της βίας στους δρόμους. "

Στο τέλος του δημοσιεύματος σημειώνεται ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν ανταποκρίθηκε στην έρευνα. "Η εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου είπε ότι δεν υπήρξε απάντηση, γιατί είχε πρόβλημα το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο"

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM