Τsipras: Τhe new media darling

Τsipras: Τhe new media darling Facebook Twitter
0


Και αυτή την εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να είναι θέμα αιχμής στα σοβαρά διεθνή μέσα.

Εντυπωσιακό είναι το εξώφυλλό του στο οικονομικο-πολιτικό περιοδικό Bloomberg Businessweek. Στις εσωτερικές σελίδες υπάρχει τετρασέλιδο θέμα με τιτλο "Η κατάκτηση της Αθήνας". Το άρθρο υπογραμμίζει έξι πράγματα.

1. Το αριστερό παρελθόν του Αλέξη, το ρόλο του στις καταλήψεις και τις πλατείες, το χάρισμά του στην επικοινωνία και την κομματική αναρρίχησή του σε πολύ νεαρή ηλικία

2. Το ότι ο Συριζα έγινε, σχεδόν χωρίς να το περιμένει, το σύμβολο της αντίστασης απέναντι στα απανθρωπα μέτρα του μνημονίου. Κι ότι ως προς το timing υπήρξε εξόχως τυχερός (με την εκλογή και του Ολάντ στην Γαλλία)

3. Μια κάποια μέθη που τον έχει καταλάβει μετά το αναπάντεχο ποσοστό του.

4. Την έλλειψη εναλλακτικού πλάνου στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι δεν δεχτούν την απαίτησή του να διαπραγματευτεί εκ νέου το μνημόνιο

5. Το γεγονός ότι εκφράζει όχι μόνο ελληνικούς, αλλά και ευρωπαικούς πόθους για μια αλλαγή πορείας

6. Την ασάφεια και έλλειψη ετοιμότητας που επιδεικνύει ως προς το τι λέει ότι θα κάνει άπαξ και εκλεγεί.

Κορυφαία φράση (και lead του άρθρου, η φράση που είπε σε συγκεντρωμένο πλήθος στο Παρίσι): "Δώστε μας τη δύναμη να μπορέσουμε να πούμε (στους εταίρους μας): Αν θέλετε να μας στείλετε στον πάτο, θα σάς πάρουμε στον πάτο μαζί μας!".

 


Δραχμαγεδδών

 

Ανάλογο (αλλά κάπως πιο κριτικό) είναι και το τετρασέλιδο άρθρο του Τime, το οποίο υπογράφεται απο την Ιωάννα Κακίση. Τον δείχνει φωτογραφημένο στην ταράτσα των γραφείων του Σύριζα της Κουμουνδούρου με λεζάντα: "Δραχμαγεδδών -ο Τσίπρας έχει γίνει από μέλος της Κομμουνιστής Νεαολαίας,  λαικιστής της λιτότητας".

Υπογραμμίζει την θέση του να μη βγεί η Ελλάδα από το ευρώ και την ηθική υποχρέωση των πλουσίων εταίρων μας να μεταφέρουν μέρος του πλούτου τους προς τις αναξιοπαθούσες χώρες του Νότου.

Αλλού, ο Τσίπρας αναφέρεται στα τεράστια βάρη που φόρτωσε στη χώρα μας η γερμανική επιθετικότητα κατά τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο και λέει ότι δεν συμφωνεί μεν με την απεικόνιση της Μέρκελ ως απόγονου των Ναζί (από ένα μέρος των ελληνικών ταμπλόιντ), όμως "κάτι πρέπει να κάνει κι αυτή".

Λέει επίσης ότι δεν πρόκειται να σχηματίσει ποτέ κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ: "Με παλιά, ληγμένα υλικά, δεν χτίζεις κάτι καινούριο".

Τέλος στην ερώτηση τι θα κάνει εάν η Ευρώπη δεν συμμεριστεί τις ιδέες του απαντά: "'Εχουμε μια ομάδα οικονομολόγων που μελετά όλα τα ενδεχόμενα. Δεν είμαι προληπτικός, αλλά δεν θα ήθελα να μιλήσουμε γι αυτό τώρα. Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο - και το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσαμε"

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρίνα Σάττι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

TV & Media / Η Μαρίνα Σάττι προκάλεσε αντιδράσεις με τη συμπεριφορά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Ισραήλ - Με ψεύτικα χασμουρητά και γυρισμένη την πλάτη της, η Μαρίνα Σάττι έδειξε την αποδοκιμασία της για την Ισραηλινή τραγουδίστρια
NEWSROOM