ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Ντάνιελ Γκρεγκ πρωταγωνιστής και συμπαραγωγός στη νέα σειρά "Purity" του ShowTime

Ο Ντάνιελ Γκρεγκ πρωταγωνιστής και συμπαραγωγός στη νέα σειρά "Purity" του ShowTime Facebook Twitter
Ο Ντάνιελ Γκρεγκ σε διπλό πόστο: πρωταγωνιστής και ταυτόχρονα παραγωγός της τηλεοπτικής σειράς που βασίζεται στο μυθιστόρημα "Αγνότητα" του Τζόναθαν Φράνζεν.
0

Οι κακές γλώσσες λένε ότι όταν δεν καταφέρεται εναντίον του Twitter – για την επικινδυνότητα του ως μέσου κοινωνικής δικτύωσης – τότε γράφει. Και μάλιστα τόσο καλά που για πρώτη φορά ένα από τα βιβλία του, συγκεκριμένα «Η αγνότητα» αναμένεται να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη. Ο λόγος για τον σημαντικό αμερικανό συγγραφέα Τζόναθαν Φράνζεν, του οποίου το 5ο βιβλίο αναμένεται να γίνει τηλεοπτική σειρά για λογαριασμό του ShowTime.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο – και ταυτόχρονα τη δύσκολη δουλειά του παραγωγού – αναλαμβάνει εδώ ο… απόστρατος «Τζέιμς Μποντ», Ντάνιελ Γκρεγκ, ο οποίος υποδύεται έναν χαρισματικό Γερμανό πληροφοριοδότη και με την ιστορία να εκτυλίσσεται γύρω από την Pip, - την Purity του βιβλίου –  που αναζητά τον πραγματικό της πατέρα και η αναζήτηση της την φέρνει σε επαφή με μία οργάνωση που φέρει το όνομα “Sunlight Project”. Αναρχικοί, διαδίκτυο και μια έρευνα για τις ρίζες που εκτείνεται σε τουλάχιστον τρεις ηπείρους έπρεπε να λάβουν υπ' όψιν τους οι επικεφαλής του τηλεοπτικού δικτύου, που αποφάσισαν να δώσουν το "πράσινο φως" για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος. 

Και τα 20 επεισόδια θα φέρουν τη σκηνοθετική υπογραφή του Todd Field (γνωστού από τη δουλειά στις ταινίες “In the Bedroom” και “Little Children”), ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει μέσα στο 2017 με τη φιλοδοξία να κρατήσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για 2 σεζόν.  

Στη διασκευή του σεναρίου συμμετέχει ενεργά ο συγγραφέας, όπως επίσης και στην παραγωγή και δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει σ’ αυτή τη διαδικασία. Τόσο οι πολυβραβευμένες «Διορθώσεις» του, όσο και το άλλο επιτυχημένο μυθιστόρημα του, η «Ελευθερία» είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον τηλεοπτικών δικτύων όπως το ΗΒΟ. Και τότε σπουδαία ονόματα ηθοποιών όπως ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, η Μάγκι Τζίλενχαλ και ο Κρις Κούπερ είχαν συμπεριληφθεί στο καστ, όμως, το πρότζεκτ δεν είχε προχωρήσει.

Λογικά, αυτή τη φορά θα είναι η τυχερή του, αν και κατά το παρελθόν έχει δηλώσει ότι νιώθει περήφανος που τα βιβλία του δεν είναι εύκολο να γίνουν ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές. 

Με στοιχεία από το Indiewire.com

0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM