24ωρη απεργια στο MEGA-Δεν θα προβάλει πλέον ούτε διαφημίσεις

24ωρη απεργια στο MEGA-Δεν θα προβάλει πλέον ούτε διαφημίσεις Facebook Twitter
0

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Πέμπτη και οι διοικητικοί υπάλληλοι του MEGA και της ιστοσελίδας του σταθμού megatv.com που παραμένουν απλήρωτοι, όπως και οι δημοσιογράφοι. Αυτό σημαίνει ότι  ο σταθμός δεν θα προβάλλει από τις 6:00 το πρωί αύριο μέχρι τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής 3 Ιουνίου, όχι μόνο ζωντανό πρόγραμμα, αλλά ούτε διαφημίσεις και trailer του προγράμματος.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ε.Π.Η.Ε.Α (Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών):

«Μετά τη συνέχιση της μη καταβολής στους συναδέλφους μας διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στον Τ/Σ «MEGA CHANNEL», των δεδουλευμένων του β' 15νθημέρου Μαρτίου 2016 και των μηνών Απριλίου και Μαΐου 2016, καθώς και την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 2 Ιουνίου έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2016, όλων των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό MEGΑ και στην ιστοσελίδα "megatv.com"».

Η νέα απεργία πάντως, έρχεται στον απόηχο της συμφωνίας την προηγούμενη εβδομάδα των παλαιών μετόχων οι οποίοι συμφώνησαν να διαθέσουν ένα ποσό 3 εκατ. ευρώ έναντι της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου κατά 22,7 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μην κλείσει ο τηλεοπτικός σταθμός και κατά συνέπεια να αποδεσμευτεί μέρος των εταιρικών λογαριασμών. 

Σύμφωνα με τις typologies.gr το ποσό που έχει συγκεντρωθεί υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ και προορίζεται για την κάλυψη των μισθών των εργαζομένων, στους οποίους οφείλονται αποδοχές δύο μηνών, αποζημιώσεων και των λοιπών υποχρεώσεων σε διάφορους προμηθευτές.

Η συνολική οφειλή του Mega προς τις τράπεζες ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ και στην πραγματικότητα δεν εξυπηρετείται εδώ και έναν χρόνο. Την κατέστησαν απαιτητή στο σύνολό της, αλλά τώρα ικανοποιούνται συμβιβαζόμενες με το 3% της οφειλής, εν όψει της προσδοκίας της ΑΜΚ, έτσι ώστε στη συνέχεια να αναδιαρθρώσουν το δάνειο με μικρότερες δόσεις. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ