To συγκλονιστικό video της Eurovision για τους πρόσφυγες που δεν έδειξε η ΕΡΤ

To συγκλονιστικό video της Eurovision για τους πρόσφυγες που δεν έδειξε η ΕΡΤ Facebook Twitter
0

Ένα μήνυμα για τους πρόσφυγες θέλησε να μεταδώσει η Eurovision στο χθεσινό πρώτο ημιτελικό, ωστόσο στην Ελλάδα δεν μεταδόθηκε ποτέ, καθώς η ΕΡΤ εκείνη την ώρα επέλεξε να δώσει πάσα για διαφημίσεις.

Πρόκειται για το «The Grey People», μια θεαματική χορογραφία του Benke Rydman για τον αγώνα των προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

"Θέλουμε να κάνουμε τους ανθρώπους να καθίσουν τα σκεφτούν," δήλωσε ο παραγωγός Σβεν Στογιάνοβιτς. Η παράσταση,  είναι για το πώς μια ομάδα προσφύγων αγωνίζονται σε όλη τη γη και τη θάλασσα, ελπίζοντας να φτάσουν σε ένα ασφαλέστερο μέρος. Για την επιλογή του γκρι χρώματος οι υπεύθυνοι της χορογραφίας Fredrik "Benke" Rydan και Jennie Widegren λένε ότι θέλανε να δείξουν μια  γκρίζα μάζα χωρίς ταυτότητες που έρχονται στις χώρες μας. «Πρέπει να «ξεπλυθεί» το γκρι που είναι σα φίλτρο για να φανεί το ανθρώπινο ον.» 

Ευθεία αναφορά στο προσφυγικό ζήτημα, με συρματοπλέγματα στη σκηνή μάλιστα, είχε και η συμμετοχή της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, μιας χώρας που σε πολιτικό επίπεδο πάντως ακολούθησε την αυστριακή «οδηγία», κλείνοντας τα σύνορα στους πρόσφυγες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρίνα Σάττι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

TV & Media / Η Μαρίνα Σάττι προκάλεσε αντιδράσεις με τη συμπεριφορά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Ισραήλ - Με ψεύτικα χασμουρητά και γυρισμένη την πλάτη της, η Μαρίνα Σάττι έδειξε την αποδοκιμασία της για την Ισραηλινή τραγουδίστρια
NEWSROOM