Αντίστροφη μέτρηση για την αδειοδότηση

Αντίστροφη μέτρηση για την αδειοδότηση Facebook Twitter
Εκείνο που δεν είναι συγκεκριμένο ούτε γνωστό είναι ο αριθμός των προσώπων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις τηλεοπτικές άδειες στο "παρά ένα"
0

 

Αν υπάρχει απορία, εν μέσω ψήφισης του ασφαλιστικού, διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και γενικότερης αναταραχής, για το τι απέγινε η ιστορία με την αδειοδότηση των καναλιών και για το πώς από κορυφαίο - τουλάχιστον για τους εμπλεκόμενους - ζήτημα μοιάζει να έχει φύγει από τον αφρό της επικαιρότητας, η απάντηση βρίσκεται σε δύο σημεία: πρώτον, στους χαμηλούς τόνους που θέλει να κρατήσει η κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα και δεύτερον στο χλιαρό ενδιαφέρον, που για την ώρα καταγράφηκε και φυσικά υπαγορεύεται από τις εξελίξεις. 

Βάσει του κυβερνητικού χρονοδιαγράμματος από την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή στη δημοπρασία μεσολαβεί ένας μήνας. Οι άδειες παραμένουν 4 - το "5" δεν έχει "κλειδώσει" ακόμη, παρά τα λεγόμενα κυβερνητικών πηγών και οι "μνηστήρες" είναι 8.  Αυτό έχει πολλά να πει για το πως θα διαμορφωθεί το τελικό ποσό: υπενθυμίζεται ότι η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 3 εκ. ευρώ, η άδεια που θα αποκτηθεί έχει 10ετή διάρκεια και στο παιχνίδι εδώ και μέρες έχουν μπει και νέοι παίκτες, μεταξύ των οποίων και ο τούρκος τηλεοπτικός παραγωγός, Acun Ilicali. 

Εκείνο που δεν είναι συγκεκριμένο ούτε γνωστό είναι ο αριθμός των προσώπων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις τηλεοπτικές άδειες στο "παρά ένα" και για την ώρα απλώς μελετούν τις κινήσεις, που σημειώνονται γύρω από το θέμα των αδειών και υπολογίζουν (και οικονομικές) δυνάμεις.

Μέχρι εδώ, πρωταγωνιστές και βήματα (γύρω από τη διαγωνιστική διαδικασία) μοιάζουν συγκεκριμένα, όπως συγκεκριμένα και γνωστά είναι και τα προβλήματα που εδώ και καιρό αντιμετωπίζει ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες, ενημερώθηκε διακριτικά ή για την ακρίβεια προειδοποιήθηκε για την υποβάθμιση του εκπεμπόμενου σήματος του. Εκείνο που δεν είναι συγκεκριμένο ούτε γνωστό είναι ο αριθμός των προσώπων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις τηλεοπτικές άδειες στο "παρά ένα" και για την ώρα απλώς μελετούν τις κινήσεις, που σημειώνονται γύρω από το θέμα των αδειών και υπολογίζουν (και οικονομικές) δυνάμεις. 

Έως το τέλος Ιουλίου, οπότε και επιθυμεί να έχει τελειώσει το ζήτημα με τις άδειες, η κυβέρνηση, αναμένεται - εκτός από τις προσφυγές - να προκύψουν και νέες επιχειρηματικές συμμαχίες, καθώς ήδη παρατηρείται το φαινόμενο επιχειρηματιών που επιχειρούν να διατηρούν "γέφυρα" με την κυβέρνηση, αλλά και καλές σχέσεις με τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους, καθώς οι εξελίξεις δεν υπόσχονται σταθερότητα... 

 * Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Νικόλαος Σακελλαρίου έχει ήδη προχωρήσει στον ορισμό ημερομηνίας (αρχές Ιουνίου) συζήτησης της πρώτης αίτησης - και ενώ έχει προσφύγει στο ΣτΕ το σύνολο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών-, με την οποία αξιώνεται η ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ