Οικογένεια στον Καναδά ζει σαν να είναι ξανά 1986!

Οικογένεια στον Καναδά ζει σαν να είναι ξανά 1986! Facebook Twitter
46

 

Οικογένεια στον Καναδά ζει σαν να είναι ξανά 1986! Facebook Twitter

Τον περασμένο Απρίλιο η οικογένεια McMillan από το Ontario του Καναδά πήρε μία γενναία, και κάπως αλλόκοτη απόφαση:

Εγκατέλειψαν τα κινητά τους, τα iPad, την καλωδιακή τηλεόραση, το ίντερνετ και κάθε άλλο ίχνος σύγχρονης τεχνολογίας, βάζοντας σκοπό να περάσουν έναν ολόκληρο χρόνο παριστάνοντας ότι η χρονιά είναι και πάλι το 1986!

Η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι τυχαία, μιας που αποτελεί την χρονιά γέννησης του 27χρονου πατέρα της οικογένειας, Blair McMillan.

Ο Blair συνειδητοποίησε ότι κάτι δεv πάει και τόσο καλά στην οικογένεια του όταν επανειλημμένως παρακαλούσε τον 5χρονο του γιο να βγουν έξω στην αυλή για παιχνίδι κι ο μικρός αρνιόταν γιατί "ήθελε να παίξει με το iPad"!

 


 

Οικογένεια στον Καναδά ζει σαν να είναι ξανά 1986! Facebook Twitter

Έτσι οι McMillans ξεφορτώθηκαν smartphones, κλείσανε λογαριασμούς σε κάθε κοινωνικό δίκτυο, ξεφορτωθήκαν υπολογιστές, ακόμα και αυτόματες εσπρεσιέρες(!) φυτρώσανε μουστάκια, αλλάξανε τα ρούχα τους για να ταιριάζουν στο στυλ των θρυλικών 80s, και θα συνεχίσουν να ζουν έτσι μέχρι τον Απρίλη του 2014.

Αντί για GPS χρησιμοποιούν χάρτη, και στη θέση του οικογενειακού υπολογιστή στο σαλόνι σήμερα υπάρχει μία τεράστια εκτενέστατη εγκυκλοπαίδεια, ενώ απαθανατίζουν τις οικογενειακές τους στιγμές σε φιλμ, με αναλογική φωτογραφική μηχανή.

"Βλέπουμε πολύ πιο συχνά φίλους που έρχονται σπίτι, μιλάμε από το σταθερό τηλέφωνο, ακούμε τους αγώνες στο ραδιόφωνο, ενώ εγώ έχω ήδη διαβάσει 12 βιβλία μέσα σε λίγους μήνες!", λέει η Morgan.

Οικογένεια στον Καναδά ζει σαν να είναι ξανά 1986! Facebook Twitter
Οικογένεια στον Καναδά ζει σαν να είναι ξανά 1986! Facebook Twitter

[ via ]

46

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

20 σχόλια
Κράζετε όλοι ρε. ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ... ΚΑΜΈΝΟΙ ... Μπράβο τους.. Μπράβο στον πατέρα... Ναι ρε.. δεν μπορούσε να ξεκολλήσει τα παιδιά του από την τεχνολογία και τους την εξαφάνισε. Τι χάνει; τα blogs? το youtube? τις χαζοαμερικανιές;;που είναι το κακό;; που ήθελε να παίζει με τα παιδιά του στην αυλή του και όχι στην φάρμα του facebook??Κράχτε ελεύθερα.. εγώ σαν καμένος της τεχνολογίας, ψηφίζω: ελεύθερους από την Τεχνολογία Ανθρώπους
Όποιος συνδέει την τεχνολογία με το facebook, έχει αυτός πρόβλημα, όχι η τεχνολογία. Αν το μόνο που βρήκατε να εκμεταλλευτείτε, κι εσύ κι ο Καναδός και ο κάθε καμένος που υποστηρίζει να γυρίσουμε στον πάπυρο, είναι το youtube, είναι δικό σας θέμα. Εμείς οι υπόλοιποι θεωρούμε την τεχνολογία εργαλείο και την χρησιμοποιούμε.Μου θυμίζει κάτι πατεράδες που κόβουν από τα παιδιά τους το internet για να μη βλέπουν τσόντες. Φαίνεται τι άνθρωποι είναι, όταν η πρώτη τους σκέψη είναι η τσόντα και όχι η wikipedia. Ενδεικτικά, υπάρχει ένα καταπληκτικό εργαλείο για να ψάχνεις, και μια τεράστια εγκυκλοπαίδεια στο internet, δες http://en.wikipedia.org/wiki/1990s_in_science_and_technology
Δηλαδή μου λες ότι ο μικρός Καναδός δεν έβγαινε να παίξει επειδή "έψαχνε" στην wikipedia?? μίλησε κανείς για πάπυρο;; Να την χρησιμοποιείς την τεχνολογία σαν εργαλείο. Μαζί σου.. αλλά, όχι να ξεχνάς να ζεις..Έχω πολλά παραδείγματα να σου δώσω.. όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε παιδιά δημοτικού σήμερα.. ε λοιπόν, μάντεψε.. Λίγα από αυτά περνάνε τον χρόνο τους στο internet αντλώντας πληροφορίες.. Και ξέρεις πιο είναι το χειρότερο;;; ότι αυτά τα παιδιά κάποια στιγμή, θα καθορίζουν την σύνταξή μας/σου...Άλλο "χρησιμοποιώ σαν εργαλείο το internet" και άλλο σπαταλάω τον χρόνο μου. Και στο κάτω κάτω, ξέρεις κάτι;; Αν γυρίσουμε στον πάπυρο, τουλάχιστον θα μάθουμε να γράφουμε..
Γι' αυτό τα παιδιά έχουν γονείς, για να τα κατευθύνουν.Ο μικρός Καναδός δεν ξέρει, ο μεγάλος Καναδός είναι απλά ανεπαρκής σαν γονιός. Να το μεγαλώσει και να αφήσει τις γκέτες.
Μα αυτό ακριβώς έκανε... Του έκρυψε την τεχνολογία (που του είναι "σχετικά" αχρείαστη σαν εργαλείο, σε αυτήν την ηλικία) και του έμαθε να ΖΕΙ..( Γκέτες;; το μόνο που βρήκα στο google, είναι οι γαλότσες :P )
Θεωρώ ότι ένας πατέρας (γονιός γενικά) που "κρύβει" αντί να προσπαθεί να διαχειριστεί, είναι ανεπαρκής. Ο συγκεκριμένος Καναδός, θεωρώ επιπλέον ότι βαριέται και γουστάρει διασημότητα.Αν δεν ξέρεις από γκέτες, δεν ξέρεις από έητιζ...
Respect the mullet. Έχω ξαναδιαβάσει κάτι τέτοια άρθρα τ. "μα κοιτάξτε τι σκεφτήκαμε να κάνουμε, δεν είμαστε γαμάτοι;" ή ένα άλλο με τη μάνα που έδωσε γραπτές οδηγίες στο παιδί της για το νέο του iphone, πω πω, τι λες τώρα - τιδιάλα κάνουν, φωνάζουν την τοπική τηλεόραση; Για πιο λόγο αυτό το πράμα είναι είδηση για οποιοδήποτε μμε του κόσμου;
γιατι αληθεια υπαρχει ενα ΦΟΛΚςΒΑΓΚΕΝ σκαραβαιος του 2010 στην αυλη του ηλιθιου αμερικανου.... μηπως νομιζει οτι η καταστροφη που προμηνυεται στην Συρια ειναι το Βιετναμ...??Αει στα τσακιδια βλαμενε αμερικανε!
Δε μου λες ρε φίλε ; Αυτό το " Αγαπούλα " βγαίνει αυτόματα όταν ξεκινάς ένα σχόλιο ; Ή είναι σαν το Ααβόρα-Αβάδιστα των αγγελιών για να μπουν πρώτες κατ' αλφαβητική ;
Oκ με την κακή διαχείριση της τεχνολογίας και την όρεξη να γυρίσεις σε πιο απλή καθημερινότητα. Τα μουστάκια και η 80ίλα προς τι; Για το φολκλόρ του πράγματος;