Απεργία την Πρωτομαγιά

Πώς η Sarah Sanders εξελίσσεται στην αντιπαθέστερη εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου

0

Έχει κλάψει μπροστά στις κάμερες, έχει υποφέρει σιωπηλά, με περισσή θεατρικότητα ωστόσο τα επικριτικά εναντίον της σχόλια, στις ΗΠΑ το παρατσούκλι της είναι «η Κυρία Κοιτάξτε» (επειδή χρησιμοποιεί πολύ συχνά τη λέξη "look" στις απαντήσεις της).

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η Sarah Sanders εξελίσσεται, όχι απλώς στο πιο αναμενόμενο κλισέ που είχε να παρουσιάσει ποτέ ο Λευκός Οίκος σε εκπρόσωπο Τύπου, αλλά και στο αντιπαθέστερο... 

Η άρνησή της να τοποθετηθεί επαρκώς στο ζήτημα των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων που πλέον στοιβάζονται κατά χιλιάδες στους καταυλισμούς, μακριά από τους γονείς τους που συνελήφθησαν στην προσπάθεια τους να περάσουν τα σύνορα κατάφερε να εκνευρίσει τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της τελευταίας ενημέρωσης Τύπου. 

Είναι χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο με την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου να αντιμετωπίζει με αυθάδεια τις πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων που ασκούν κριτική στη μεταναστευτική πολιτική του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. 

«Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται εδώ χωρίς να έχουν απολύτως τίποτα. Δεν έχετε καμία συμπόνια γι' αυτό που συμβαίνει;», ακούγεται να της λέει, όρθιος πια ο δημοσιογράφος Brian Karem. 

«Εντάξει, Μπράιαν. Κέρδισες λίγο περισσότερο χρόνο στην τηλεόραση», του απαντά εκείνη. 

«Δεν έχει να κάνει με αυτό, Σάρα, και το ξέρεις. Απάντησε σε παρακαλώ στην ερώτηση. Ειλικρινά, όμως απάντησε!».

Το επεισόδιο είναι ενδεικτικό της πόλωσης που επικρατεί αυτό το διάστημα στην αμερικανική κοινωνία, για τον τρόπο που τα παιδιά αποχωρίζονται από τους γονείς τους, ενώ οι ίδιοι οδηγούνται στη φυλακή στην ίδια μοίρα με εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

«Η κυβέρνηση κρατά την ίδια στάση από την πρώτη μέρα. Θα εφαρμόσει τον Νόμο! Ξέρουμε ότι αυτό δεν ήταν στις άμεσες προτεραιότητες της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά είναι στη δική μας. Είμαστε χώρα του Νόμου και της Τάξης. Εφαρμόζουμε τον νόμο και προστατεύουμε τα σύνορά μας», ήταν η απάντησή της, χωρίς αναφορά στα ασυνόδευτα. Μια απάντηση που αν δεν ήταν εξοργιστική, θα ήταν απλώς αστεία. 

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ