H Gursoch είναι η πρώτη Σιχ αστυνομικός που φοράει τουρμπάνι

1

«Στη θρησκεία των Σιχ, πρέπει να είσαι ταυτόχρονα άγιος και πολεμιστής. Το να ενταχθώ στην αστυνομία της Νέας Υόρκης ως βοηθητική αστυφύλακας, απλώς εκπληρώνει αυτό το ζητούμενο της πίστης μου». Αυτά λέει η 20χρονη Gursoch Kaur που είναι η πρώτη γυναίκα αστυνομικός Σιχ -και με τουρμπάνι κιόλας- στην ιστορία της Νέας Υόρκης. 

Τι λένε, όμως, για εκείνην οι Σιχ; Δηλώνουν περήφανοι, καθώς προωθεί τα ιδανικά της πίστης τους με τον καλύτερο τρόπο και αυτά είναι η αγάπη και η ισότητα. Άλλωστε, όπως εξηγεί η νεαρή αστυνομικός, κακώς το τουρμπάνι θεωρείται μέρος της ένδυσης των αντρών Σιχ. «Είναι κάτι σαν κόσμημα της πίστης μας, σαν στέμμα της ύπαρξής μας», εξηγεί. 

H Gursoch είναι η πρώτη Σιχ αστυνομικός που φοράει τουρμπάνι Facebook Twitter

Η Gursoch δεν είχε πάντα την αποδοχή των ανθρώπων γύρω της και το τουρμπάνι ήταν ο βασικός λόγος των ρατσιστικών σχολίων που τη στοίχειωναν ως έφηβη. «Με ρωτούσαν αν κρύβω καμιά βόμβα κάτω από αυτό. Θέλω να υπερασπιστώ τις γυναίκες και τους ανθρώπους, ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού. Γι' αυτό θέλω να γίνω επαγγελματίας αστυνομικός», λέει.

Ας σημειωθεί ότι μέχρι το 2016 δεν επιτρεπόταν στους Σιχ του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης να φορούν το χαρακτηριστικό τουρμπάνι τους. Σήμερα, στο πιο δημοφιλές τμήμα των ΗΠΑ υπηρετούν περίπου 170 Σιχ αστυνομικοί, 10 εκ των οποίων είναι γυναίκες. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Να υπογραμισθει εδω αυτο που αναφερετε στο αρθρο: στους Σιχ το τουρμανι ειναι υποχρεωτικο στους αντρες - υπηρετουν εκατονταδες χρονια στον Βρετανικο Στρατο με τα τουρμπανια τους.Η διαφορα τουρμανιου και μαντηλας ειναι οτι εναι υποχρεωτικο για τους αντρες, στη συγκεκριμενη δε περιπτωση φοριεται απο γυναικα, πραγμα που ειναι ηδη "αντιθετο" στην παραδοση.Αρα καμια σχεση ή συγκριση τουρμανιου Σιχ και Ισλαμικης μαντηλας (επισης guess με ποιους εχουν αντιπαλοτητα και εξασκησαν τις πολεμικες τους αρετες οι Σιχ...)