Ahed Amimi: Εικόνες από την ανάκριση μιας ανήλικης

0

«Έχω το δικαίωμα να παραμείνω σιωπηλή». Η ήρεμη φωνή της ανήλικης Αhed Amimi, σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα ήδη από πέρσι τον Δεκέμβριο έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τη νευρωτική συμπεριφορά του ανακριτή της. 

Της φωνάζει, σχολιάζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, απειλεί ότι θα συλλάβει τους φίλους και όλη της την οικογένεια, αν δεν συνεργαστεί μαζί του και δεν του δώσει τις πληροφορίες που θέλει. Οι εικόνες από την ανάκριση της ανήλικης κοπέλας, που έγινε 17 ετών μέσα στη φυλακή, κάνουν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας οργή και προβληματισμό. 

Η θαρραλέα Ahed βρέθηκε στη φυλακή, καταδικασμένη σε 8μηνο εγκλεισμό, όταν πέρσι τον Δεκέμβριο χαστούκισε έναν ισραηλινό στρατιώτη. Η συγκεκριμένη ανάκριση που δείχνει το βίντεο διήρκεσε δύο ώρες. Ήταν από τις σύντομες σε διάρκεια. Όπως καταγγέλλει ο πατέρας της, συνήθως οι ανακρίσεις της κόρης του μπορούν να διαρκέσουν έως και 12 ώρες. 

Το άλλο βασανιστήριο που υφίσταται η ανήλικη είναι να την αφήνουν άυπνη. Είναι μία από τις τακτικές ανάκρισης που εφαρμόζεται στις ισραηλινές φυλακές. Η Ahed, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονιών της, μέχρι σήμερα έχει μείνει άυπνη για περίπου 40 συνεχόμενες ώρες... 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM