Η εξαχρείωση της Βενεζουέλας μέσα από ένα φλιτζάνι καφέ

0

Πόσο κοστίζει ένας καφές αυτή τη στιγμή στη Βενεζουέλα; Τι πραγματικά σημαίνει να έχει κανείς ρευστό πάνω του; Και τι πραγματικά σημαίνει να υπάρχουν απίστευτες ποσότητες τυπωμένου χρήματος, το οποίο όμως δεν χρησιμεύει πουθενά και ισοδυναμεί με μόλις λίγα δολάρια; 

Για να απαντήσει σε όλα αυτά, ο δημοσιογράφος του BBC έβαλε μπροστά του ένα φλιτζάνι καπουτσίνο και δίπλα ακριβώς ένα πάκο μπολιβάρ για να εξηγήσει το ισοδύναμο προϊόντων - νομίσματος.

Τη στιγμή που η χώρα βυθίζεται κάθε μέρα και περισσότερο στην εξαθλίωση και οι πολίτες της ξενυχτούν και ξημερώνονται στις ουρές των τραπεζών για λίγα χρήματα που θα εξυπηρετήσουν τις τεράστιες πλέον ανάγκες τους, στο διαδίκτυο πωλείται... ρευστό χρήμα.

Μπορεί κάποιος να αποκτήσει (!)  λίγα μετρητά, πληρώνοντας κάποιο ποσοστό (ένας πραγματικός παραλογισμός), με μία και μοναδική αναζήτηση στα social media και στους αετονύχηδες που έχουν αναπτύξει δραστηριότητα εκεί. Η κάμερα καταγράφει εικόνες από το ορμητήριο ενός τέτοιου επαγγελματία.

Αμέτρητες στοίβες μπολιβάρ που ισοδυναμούν με μόλις λίγα δολάρια, περιγράφουν την κατάσταση που βιώνει αυτή τη στιγμή η Βενεζουέλα με τον πληθωρισμό να έχει βρεθεί στο 13.000%...

 .

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ