Απεργία την Πρωτομαγιά

Μουσουλμάνοι προσεύχονται μπροστά στο Κολοσσαίο διαμαρτυρόμενοι για τα τεμένη που κλείνουν οι αρχές

Μουσουλμάνοι προσεύχονται μπροστά στο Κολοσσαίο διαμαρτυρόμενοι για τα τεμένη που κλείνουν οι αρχές Facebook Twitter
4

 

  Ρώμη, Ιταλία: Εκατοντάδες Μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν δίπλα στο Κολοσσαίο σήμερα για να διαμαρτυρηθούν κατά της απόφασης να κλείσουν τα αυτοσχέδια τεμένη και ζητώντας από τις ιταλικές αρχές να προστατεύσουν τα θρησκευτικά τους δικαιώματα. Το πλήθος γονάτισε σε χαλάκια προσευχής και μουσαμάδες στο πεζοδρόμιο σε απόσταση λίγων μέτρων από το αρχαίο μνημείο. Τουλάχιστον 1,6 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι διαμένουν στην Ιταλία, ωστόσο υπάρχουν πολύ λίγα τεμένη που λειτουργούν με άδεια των αρχών. Η οργάνωση Dhuumcatu Association, που διοργάνωσε τη σημερινή διαμαρτυρία, επισήμανε ότι η αστυνομία έχει κλείσει τρία αυτοσχέδια τεμένη στη Ρώμη τους τελευταίους μήνες. (Φωτ.:EPA/ANGELO CARCONI)

Διεθνή
4

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Οι ιταλοί κλείνουν τεμένοι εδώ ανοίγουμε με δικά μας χρήματα καινούργια. Μπράβο παιδιά με την ψήφο σας έτσι να διαλύσουμε τα πάντα το έθνος μας, την κοινωνία μας, την χώρα μας, τον θεσμό της οικογένειας ,όλα έτσι.
Κάτι σαν το πατρίς θρησκεία οικογένεια δηλαδή. Μόνο τα τσάμικα και ο Παττακός λείπουν. Πρώτον οι Ιταλοί κλείνουν τα παράνομα γιατί έχουν και νόμιμα. Δεύτερον, εμείς δεν έχουμε νόμιμα κανένα και υποχρεούμαστε να ανοίξουμε τουλάχιστον ένα. Ναι υποχρεούμαστε απ τις ευρωπαικές συνθήκες στις οποίες συμμετέχουμε για να γίνουμε καλύτερο κράτος, αλλιώς κι εσύ θα σουν τώρα κάτι σαν αυτούς με τα χαλάκια. Φυσικά η καλύτερη λύση είναι καθόλου θρησκεία. Οι κοινωνίες που έχουν τη λιγότερη είναι και οι καλύτερες από κάθε άποψη: κοινωνικού κρατους, βιοτικού επιπέδου, μόρφωσης κλπΗ Ελλάδα φυσικά απέχει πολύ από κάτι τέτοιο.
Ένδοξε κινέζε στρατηγέ, όταν λέμε "η λύση είναι καθόλου θρησκεία" εννοούμε "το καλύτερο θα ήταν ο καθένας να επιλέγει ελεύθερα, από μόνος του, να μην ακολουθεί κάποια θρησκεία", όχι "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους". Επομένως ξεκινάμε με ίσα δικαιώματα για όλους, άρα τόπος λατρείας για όλους.