Με τιμές αρχηγού κράτους το Άγιο Φως στην Αθήνα - ΒΙΝΤΕΟ

Με τιμές αρχηγού κράτους το Άγιο Φως στην Αθήνα - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
φωτό: Xρήστος Αμπατζόγλου - Romfea.gr
7

Με τιμές αρχηγού κράτους Άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων υποδέχθηκε επισήμως το Άγιο Φως, το οποίο «ταξίδεψε» από τα Ιεροσόλυμα, στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», τη συνοδεία ελληνικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη.

Στη συνεχεία ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός παρέδωσε το Ανέσπερο Φως στον επιχώριο μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο και στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, παρουσία πλήθους πιστών που το υποδέχθηκαν θερμά, εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ΓΕΕΘΑ, κοριτσιών από το Λύκειο Ελληνίδων, προσκόπων και πολιτιστικών συλλόγων.


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος δήλωσε:«Εύχομαι, αυτόν τον χρόνο, στη δύσκολη περίοδο που πέρασε η Ελλάδα, το Ανέσπερο Φως να είναι αυτό που θα φέρει και τη λύτρωση της πατρίδας μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουμε την Υπεραγία Θεοτόκο, την Υπέρμαχο στρατηγό προστάτη μας, με τους προστάτες αγίους, τους Ταξιάρχες για την Πολεμική Αεροπορία, το Άγιο Γεώργιο για το Πεζικό, την Αγία Βαρβάρα και τον Άγιο Νικόλαο για το Πολεμικό Ναυτικό. Με σεβασμό και τιμή».


Με αρχικό προορισμό την Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα, το Αναστάσιμο Φως θα «ταξιδέψει» εν συνεχεία σε 17 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας, με πτήσεις της Aegean και της Olympic Air. Τα αεροσκάφη θα επιχειρήσουν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς, έναν προς Αιγαίο, έναν προς Ιόνιο και έναν προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.


Της ελληνικής αντιπροσωπείας συμμετείχαν η Όλγα Γεροβασίλη, κυβερνητική εκπρόσωπος, ο Αθανάσιος Μπούρας, βουλευτής - αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής-υπεύθυνος της Βουλής των Ελλήνων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, ο Λευτέρης Κρέτσος, γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγος και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Άγιο για Άγιο δεν άφησε ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του κατά την υποδοχή του Αγίου Φωτός. Την Αγία Παρασκευή ξέχασε μόνο πού'ναι για τα μάτια μπας και ξεγκαβωθούν οι ψηφοφόροι και δεν τους ξαναψηφίσουν...
Πουλάμε μεσαίωνα και ψευτοπρόοδο μαζί. Ορκιζόμαστε με πολιτικό όρκο γιατί είμαστε άθεοι, αλλά υποδεχόμαστε το Άγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους. Ίσα που πάμε να το φέρουμε κιόλας. Καλή Ανάσταση με μπόλικο σανό.
H Γεροβασίλη αφού ορκίστηκε στη βουλή με πολιτικό όρκο, στέλνοντας σαφές μήνυμα σε όσους την ψήφισαν, τώρα ανοίγει πόρτα και σε όσους θα μπορούσαν να την ψηφίσουν στο μέλλον, πηγαίνοντας η ίδια στα Ιεροσόλυμα για να συνοδέψει το φως.