Συνελήφθη ο προϊστάμενος της πολεοδομικής υπηρεσίας του δήμου Μυκόνου

Συνελήφθη ο προϊστάμενος της πολεοδομικής υπηρεσίας του δήμου Μυκόνου Facebook Twitter
3

Για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση-νόθευση συνελήφθη το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας στη Μύκονο ο 55χρονος προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης του νησιού.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο συλληφθείς εξέδωσε χθες, Μ.Δευτέρα, έγγραφο με το οποίο βεβαίωνε ψευδώς ότι είχε πραγματοποιήσει αυτοψία σε ακίνητο εταιρείας κοντά στον Αγιο Ιωάννη, όπου εκτελούνταν παράνομα χωματουργικές εργασίες.

Νωρίτερα την ίδια μέρα είχαν συλληφθεί για την ίδια υπόθεση ο ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου και δύο χειριστές σκαπτικών μηχανημάτων (ηλικίας ηλικίας 37, 52 και 58 ετών) που εκτελούσαν χωματουργικές εργασίες σε οικόπεδο όπου ίσχυε διακοπή εργασιών από το καλοκαίρι του 2015.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μετά τις πρώτες συλλήψεις για τις παράνομες χωματουργικές εργασίες, ο προϊστάμενος της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Μυκόνου εξέδωσε και έστειλε έγγραφο στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα στο οποίο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ψευδώς, ότι πραγματοποίησε αυτοψία στο εν λόγω οικόπεδο.

Ο υπάλληλος συνελήφθη και ακολούθησαν έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού τόσο στο γραφείο όσο και το σπίτι του, όπου βρέθηκαν: ο φάκελος της υπό έρευνας πολεοδομικής υπόθεσης, πέντε φάκελοι που αφορούσαν πολεοδομικές υποθέσεις, ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις χρηματικών ποσών και στοιχείων καθώς και τραπεζικό βιβλιάριο καταθέσεων.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ