Αλληλέγγυοι έπεσαν στη θάλασσα, για να εμποδίσουν την αναχώρηση πλοίου με μετανάστες για την Τουρκία

Αλληλέγγυοι έπεσαν στη θάλασσα, για να εμποδίσουν την αναχώρηση πλοίου με μετανάστες για την Τουρκία Facebook Twitter
3

Αναχώρησε τελικά το πλοίο "Λέσβος" για το Δικελί της Τουρκίας, με περίπου 45 μετανάστες, στο πλαίσιο της διαδικασίας της επαναπροώθησης.

Ένταση δημιουργήθηκε πριν την αναχώρηση του πλοίου, όταν αλληλέγγυοι έπεσαν στη θάλασσα, προσπαθώντας να εμποδίζουν την αναχώρηση του πλοίου διαμαρτυρόμενοι κατά της συμφωνίας για την επανεισδοχή. Τρεις αλληλέγγυοι, αφού κολύμπησαν ανάμεσα στα σκάφη, πιάστηκαν στην αλυσίδα της άγκυρας του πλοίου, εμποδίζοντάς την αναχώρηση.

Με παρέμβαση στελεχών του Λιμενικού Σώματος που επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος, οι τρεις ακτιβιστές συνελήφθησαν και πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Επίσης, έχουν προσαχθεί στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης ο τέταρτος ακτιβιστής που έπεσε στη θάλασσα και δυο άλλοι, οι οποίοι αποπειράθηκαν να πηδήξουν τα κάγκελα του περίφρακτου χώρου του λιμανιού όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία της επανεισδοχής. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Συνολικά σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επαναπροωθηθούν 150 μετανάστες και πρόσφυγες.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Αν η ομόθρησκη Τουρκία των G20 δεν είναι ασφαλής χώρα διαβίωσης, θα έπρεπε κανονικά να βγούν αρνητικές ταξιδιωτικές οδηγίες και φυλλάδια, έτσι δεν είναι; Μόνο να τους χαϊδεύουν ξέρουν οι σύμμαχοι μας;Τέτοια ανομία και μπάχαλο, με ανθρώπους (πρόσφυγες - μετανάστες) να μετακινούνται ελεύθερα στην χώρα κατά παραβίαση του Συντάγματος, να κατασκηνώνουν όπου θέλουν, να κλείνουν σιδηροδρομική γραμμή με αποτέλεσμα εκ. ευρώ σε κόστος, να απαιτούν πολλές φορές παράλλογα πράγματα, να αλληλοσφάζονται και επίσης, "αλληλέγγυους" - ΜΚΟ, να υποκινούν σε απειθαρχία, το κλείσιμο Ε.Ο. (όπου μάλιστα κάνουν και έλεγχο ταυτοτήτων για να περάσεις!), να οδηγούν (κυριολεκτικά) τους ανθρώπους αυτούς σε παράνομη είσοδο σε τρίτη χώρα (βλέπε ΣΚΟΠΙΑ) κάτι που μας ξευτιλίζει, να τους δασκαλεύουν ότι και καλά θα αυτοκτονήσουν ως μοχλός πίεσης, να παρεμποδίζουν την ορθή επιστροφή τους (επειδή είναι παράνομοι) πηδώντας στην θάλασσα και δεκάδες άλλα, αναδεικνύουν το κυβερνητικό "μεγαλείο", της ΠΦΑ. Στην Χίο, τα ΜΑΤ έσπαγαν τα κεφάλια όπως και σε άλλους συμπολίτες μας ανά την Ελλάδα, αλλά σε όλες τις παραπάνω παράνομες δραστηριότητες γιατί έχουν ΕΝΤΟΛΕΣ είτε να μην παρεμβαίνουν ή να προχωρούν σε συλλήψεις;!
"Αλληλέγγυοι" σε τι; Στη παρανομία; Αυτοί οι άνθρωποι δικαίως επαναπροωθουνται. Διαφορετικά γιατί δεν καταργουμε τα σύνορα να μπουκαρουν όλοι μια και καλή να τελειώνουμε σαν κράτος.Καλά θα κάνουν οι πολιτικοί να βάλουν σε μία τάξη τις μκο και τους "Αλληλέγγυους" γιατί πολύ έχει τραβήξει το σχοινί.