Η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε έρευνα για το περιστατικό βίας με τα ΜΑΤ στη Χίο- Μηνύσεις θα κάνουν κάτοικοι που χτυπήθηκαν

Η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε έρευνα για το περιστατικό βίας με τα ΜΑΤ στη Χίο- Μηνύσεις θα κάνουν κάτοικοι που χτυπήθηκαν Facebook Twitter
1

Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση, διέταξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή βίντεο που προβάλλεται στα ΜΜΕ και απεικονίζει βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών των ΜΑΤ, κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, στα Ταμπάκικα της Χίου.


Οι συμπλοκές, σημειώθηκαν μεταξύ της διμοιρίας των ΜΑΤ με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την μεταφορά μεταναστών προς απέλαση στην περιοχή τους.


Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, δέχτηκαν αναίτια επίθεση από τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις συντοπίτες τους, όταν προσπάθησαν με ειρηνικό τρόπο να εμποδίσουν την κλούβα της αστυνομίας με τους μετανάστες, να περάσει προς το κτήριο όπου μέχρι πρότινος γινόταν η ταυτοποίηση και καταγραφή προσφύγων και μεταναστών.


Σύμφωνα με την εντολή του αρχηγείου, στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι αστυνομικοί και οι εμπλεκόμενοι πολίτες, ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το politischios.gr, μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπεύθυνου φορέα και προσώπου θα υποβάλλει η οικογένεια Δημόπουλου για το σοβαρό τραυματισμό της Βιέρας  και τον ξυλοδαρμό του γιου της Γιώργου από τα ΜΑΤ, στα επεισόδια που έγιναν στα Ταμπάκικα.

Η οικογένεια καταλογίζει αδιαφορία στις Τοπικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν δείξει κανένα ενδιαφέρον τόσο πριν όσο και μετά τα επεισόδια και τους τραυματισμούς. Υποψιάζονται ότι το επεισόδιο ήταν προσχεδιασμένο για να τρομοκρατήσουν όσους σκέπτονται να αντιδράσουν στους σχεδιασμούς τους.

«Θα καταφύγουμε κατά παντός υπευθύνου για τη δικαίωση της μητέρας μας, των ηλικιωμένων και των μικρών παιδιών που χτυπήσανε αναίτια», λένε ο Γιώργος και ο Πέτρος. Χαρακτηρίζουν την επέμβαση των ΜΑΤ απρόκλητη, εναντίον οκτώ ατόμων, που ήταν πέντε γυναίκες - τρία κορίτσια και δύο ηλικιωμένες - και τρεις άνδρες, που δεν είχαν πρόθεση να διαπληκτιστούν με κανένα.

«Προσπάθησαν να μας παραπλανήσουν για να τους βάλουν μέσα χωρίς την παρουσία μας και όταν τους παρακαλέσαμε να μην τους βάλουν στο κτίριο έφεραν τα ΜΑΤ και μας χτύπησαν», συμπληρώνει ο Πέτρος.

Η μητέρα τους διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο και από χτες το μεσημέρι νοσηλεύεται κλινήρης στο σπίτι, με βαριά θλαστικά τραύματα στο πόδι. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ ΜΠΕ και politischios.gr

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια