Πεδίο μάχης τη νύχτα ο Πειραιάς - Συμπλοκές Σύρων και Αφγανών

Πεδίο μάχης τη νύχτα ο Πειραιάς - Συμπλοκές Σύρων και Αφγανών Facebook Twitter
26

Πεδίο μάχης τη νύχτα ο Πειραιάς - Συμπλοκές Σύρων και Αφγανών Facebook Twitter

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Σύρων και Αφγανών σημειώθηκαν χθες το βράδυ στον Πειραιά στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1. 

Τουλάχιστον οκτώ ελαφρά τραυματίες είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από το λιμενικό σώμα, ο απολογισμός της συμπλοκής μεταξύ νεαρών Αφγανών και Σύρων μεταναστών. Αφορμή στάθηκε το πείραγμα ενός Αφγανού στη γυναίκα ενός πρόσφυγα από τη Συρία, με αποτέλεσμα ομοεθνείς της να του ζητήσουν το λόγο και να ξεκινήσουν τα επεισόδια.


Οι συμπλοκές ξεκίνησαν μετά τις 10:30 το βράδυ με πετροπόλεμο και μάχες σώμα με σώμα μεταξύ δεκάδων προσφύγων και μεταναστών που κράτησαν για τρεις ώρες.


Από τις πέτρες έγινε θραύση υαλοπινάκων στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1, ενώ η περιοχή στον προαύλιο χώρο γέμισε από πέτρες και αναποδογυρισμένους κάδους.


Το πρωί η περιοχή καθαρίστηκε από συνεργεία του ΟΛΠ, ενώ στο σημείο καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν για προληπτικούς λόγους δυνάμεις των ΜΑΤ, στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά και κλιμακίου των ειδικών αποστολών του λιμενικού σώματος.


Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star 1" με 7 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη ενώ αναμένεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας" από τα Δωδεκάνησα με 1 πρόσφυγα μόνο.

Bίντεο από τα επεισόδια:



Ο Πειραιάς σήμερα:



26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ