Κίνδυνος εκτροπής στους καταυλισμούς προσφύγων: Πετροπόλεμος και μαχαιρώματα σε Χίο και Ειδομένη

Κίνδυνος εκτροπής στους καταυλισμούς προσφύγων: Πετροπόλεμος και μαχαιρώματα σε Χίο και Ειδομένη Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
2

Εντάσεις μεταξύ των προσφύγων που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας προκαλούν το αδιέξοδο που διαφαίνεται σε ό,τι αφορά στη συνέχεια του ταξιδιού τους στην Ευρώπη και η απόγνωση.

Την Τρίτη το απόγευμα στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός Χίου, ομάδες Ιρανών και Αφγανών διαπληκτίστηκαν, ενώ τα επεισόδια επαναλήφθηκαν το βράδυ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί με μαχαιρώματα.



Οι 12 αστυνομικοί που έχουν διατεθεί με τη φύλαξη του κέντρο διατυπώνουν φόβους για την έκρυθμη κατάσταση. Στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας έχει δοθεί εντολή να αποφεύγουν τη χρήση στολής εντός του Κέντρου, ώστε να μην αποτελούν στόχο των συγκεκριμένων ομάδων.

Νέα επεισόδια ξέσπασαν όμως την Τρίτη στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στην περιοχή επιχείρησαν να ανοίξουν τη σιδηροδρομική που έχουν κλείσει πρόσφυγες και να ξηλώσουν τα αντίσκηνα. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, μια ακτιβίστρια  έπεσε στο έδαφος, οι αστυνομικοί την προσήγαγαν και οι πρόσφυγες εξαγριώθηκαν. Τότε τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι πρόσφυγες άρχισαν να πετούν πέτρες κατά των ΜΑΤ, ενώ έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου της αστυνομίας όπου βρισκόταν η ακτιβίστρια για να την βγάλουν έξω από αυτό. 

Παράλληλα οι πρόσφυγες άρχισαν να τοποθετούν κάδους για να στήσουν οδοφράγματα φωνάζοντας συνθήματα για να εισακουστούν τα αιτήματά τους. 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα σε Οικονομική Θεωρία, Υπολογιστές, Βιολογική Γεωργία

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα για τα μαθήματα ειδικότητας των υποψηφίων των ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν σήμερα στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
NEWSROOM