Απεργία την Πρωτομαγιά

Ξεκίνησε ο καθαρισμός της Αθήνας από tags και γκράφιτι

Ξεκίνησε ο καθαρισμός της Αθήνας από tags και γκράφιτι Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
12


Από τον τοίχο του πρώτου Δημόσιου Νεκροταφείου της Αρχαίας Αθήνας, στον πεζόδρομο της Ερμού, ξεκίνησε σήμερα, η εκστρατεία του Δήμου για την αφαίρεση γκράφιτι από σημαντικούς δρόμους και τοπόσημα της πρωτεύουσας.

Συνεργεία της καθαριότητας του δήμου Αθηναίων και εθελοντές καθάρισαν από γκράφιτι, με σύγχρονες τεχνικές, το εμβληματικό αυτό σημείο της πόλης.

Ξεκίνησε ο καθαρισμός της Αθήνας από tags και γκράφιτι Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC


Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος ΑΘηναίων , Γιώργος Καμίνης, κάλεσε όλους τους συμπολίτες του να συμμετάσχουν στο καθαρισμό της πόλης «από τη μουτζούρα» η οποία είπε «είναι μια εικόνα που αδικεί την Αθήνα».


Όπως ανέφερε , η επόμενη παρέμβαση θα γίνει στην οδό Πανεπιστημίου και θα ακολουθήσουν οι άλλες μεγάλες οδικές αρτηρίες της πόλης. «Είναι ένας μεγάλος πολύχρονος αγώνας στον οποίο θέλουμε κοντά μας τους κατοίκους και τις ενεργές ομάδες πολιτών. Θέλουμε περιφρούρηση του δημόσιου χώρου», τόνισε.

Ξεκίνησε ο καθαρισμός της Αθήνας από tags και γκράφιτι Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
Ξεκίνησε ο καθαρισμός της Αθήνας από tags και γκράφιτι Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
Ξεκίνησε ο καθαρισμός της Αθήνας από tags και γκράφιτι Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
12

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά όμως γιατί ως γνωστόν κάτι που είναι διαφορετικό η ακαταλαβίστικο πρώτα σνομπάρετε μετά σβήνετε και έτσι δημιουργίες βδομαδων με κόπο σβήνονται εκτός αν ο υπάλληλος του δήμου ξέρει ν ξεχωρίζει τον βάνδαλο απτον δημιουργό.
Πως ξεχωρίζει ο βάνδαλος από τον δημιουργό, όταν και οι δύο παίρνουν από ένα μαρκαδόρο και γράφουν την π@π@ρι@ τους πάνω σε διατηρητέα, αρχαία μνημεία και ιδιωτικές κατοικίες; Δεν είναι σνομπισμός, ούτε αντίδραση στο ακαταλαβίστικο. Πρόκειται για αγανάκτηση στην συστηματική βεβήλωση της πόλης.
"...εκτός αν ο υπάλληλος του δήμου ξέρει ν ξεχωρίζει τον βάνδαλο απτον δημιουργό..."Μιά λύση θα ήταν να δοθεί ένα σεβαστό ποσό απ'το Πρωτογενές Πλεόνασμα των Συριζανέλ για να κάνουν οι μπογιατζήδες του Δήμου μεταπτυχιακό στην Ιστορία Τέχνης (υπό την επίβλεψη Συριζαίων πανεπιστημιακών, εννοείται).
Μακάρι να υπάρχει επιτήρηση,γιατί και στο παρελθόν είχαν γίνει κάποιες μικρές προσπάθειες,αλλά δεν καρποφόρησαν.θετική κίνηση,εύχομαι ολόψυχα να πετύχει επιτέλους
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι δεν σέβονται κάποια σχέδια τα οποία ήταν υπέροχα!!πάνω από την Αγια Φωτεινή στις στήλες του Ολυμπιου Διος είχαν κάνει ένα υπέροχο γκράφιτι πάνω σε μία μάντρα κ πήγαν τα βλαμμενα κ το χάλασαν!!κανένας σεβασμός πουθενά!!
Ωραια ! Εχουμε 22-23 Μαρτιου 2016. Προτεινω στον Δημο της Αθηνας να αναρτει στον ιστοτοπο του τα σημεια που καθαριζει ετσι ωστε να δουμε απο μονοι μας οι δημοτες, το μεγεθος της προσπαθειας αυτης αλλα και σε ενα χρονο απο σημερα να συγκρινουμε ποσα απ αυτα τα σημεια παρεμειναν καθαρα. Εκει θα κριθουν ολα.Επισης φωτογραφιες οπως η τελευταια θα ηταν καλυτερο να λειπουν.
Μπράβο !πολυ σωστή ενέργεια.Αλλα το ζήτημα είναι να σταματήσουν να γράφονται και καινούργια.με σωστή επιτήρηση και αστυνόμευση.ποτε δεν κατάλαβα γιατί κάποιος κάνει αυτές τις μουντζούρες και γιατί υπάρχουν στους συρμούς του προαστιακού κυρίως.κανεις δεν τα επιτηρεί;
Επίσης αφού αρχισε απ το νεκροταφείο του Κεραμεικού ο Καμίνης, να εμπόδιζε και τη συνεχή διέλευση οχηματων απ τον πεζόδρομο αυτό, όπως και τα δεκαδες παρκαρισμένα κάθε βραδυ σε γνωστό παρακείμενο "μαγαζί"....Σκετη λατινική Αμερική...οι φαβελες μας λειπουν μόνο...
Απορώ πως γίνεται τόσος κόσμος να πηγαινοέρχεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, κάποιοι από αυτούς να μένουν εκεί για χρόνια λόγω σπουδών και όταν γυρίζουν εδώ να ξεχνάν αμέσως και να υποστηρίζουν το δικαίωμα των βάνδαλων στην... έκφραση. Πουθενά στην Ευρώπη δεν έχω δει το χάλι της Ελλάδας και ειδικά της Αθήνας. Πουθενά! Αν τους αφήναν ελεύθερους θα ψέκαζαν και τον Παρθενώνα. Ας τελειώνει αυτή η ιστορία-έχω γνωστή μου που αγόρασε με καμάρι στο βλαστάρι της τα πρώτα σπρέι για να ξεκινήσει την καριέρα του. Να τελειώνουμε με το παραμυθάκι. Δεν είναι τέχνη δεν είναι έκφραση. Είναι βανδαλισμός, είναι προσβολή της αισθητικής-ναι, υπάρχει ακόμη κόσμος που την έχει ψηλά στη ζωή του ως αξία- είναι αδίκημα που θα έπρεπε να τιμωρείται από τον νόμο. Έλεος με το κάθε βλαμμένο.
Πολύ σημαντική πρωτοβουλία! Καιρός ήταν και μακάρι να το μιμηθούν όλες οι πόλεις. Στο 90% των περιπτώσεων δεν πρόκειται για τέχνη αλλά για μουτζούρες που βρομίζουν αισθητικά και βλάπτουν τουριστικά τα ιστορικά κτήρια του κέντρου. Περπατάς και βλέπεις σβάστικες δεξιά-αριστερά!Πρέπει να γίνει κάτι και με την παράνομη αφισοκόλληση που έχει γεμίσει κάθε τοίχο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και καλεί σε εργατικές επαναστάσεις, σφυροδρέπανα κλπ Δεν έχω δει παρόμοια σε άλλες χώρες της Ευρώπης (μάλλον έχουν χούντα)Ταυτόχρονα πρέπει να περάσει και η νοοτροπία στους πολίτες πως ο δημόσιος χώρος είναι ευθύνη όλων να παραμένει καθαρός. Να γίνει μέρος της κουλτούρας μας.