Πρόσφυγες καταγγέλουν βίαιη συμπεριφορά στα Σκόπια

Πρόσφυγες καταγγέλουν βίαιη συμπεριφορά στα Σκόπια Facebook Twitter
0

Καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά από τις αρχές των Σκοπίων με ξυλοδαρμούς, έκαναν πρόσφυγες που είχαν περάσει στο έδαφος της γειτονικές χώρας και επέστρεψαν στην Ελλάδα. Όπως είπαν, οι σκοπιανοί τους πέρασαν στο ελληνικό έδαφος, αφού πρώτα τους συμπεριφέρθηκαν βίαια, από τρύπες που άνοιξαν στο φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα. Μάλιστα πρόσφυγας κατήγγειλε ότι χτύπηθηκε από αστυνομικούς με φλεγόμενο ξύλο που έβγαλαν από τη σόμπα. Ο πρόσφυγας επέστεψε την Ελλάδα με εγκαύματα στο πρόσωπο.

Ο Έλληνας φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ, Γιάννης Κολεσίδης, που ήταν στους συλληφθέντες φωτορεπόρτερ από τις αρχές της ΠΓΔΜ,  μίλησε στο Έθνος και είπε ότι κάτι τέτοιο συνέβη και στο αστυνομικό τμήμα της Γευγελής, όπου οδηγήθηκε ο ίδιος το βράδυ της Δευτέρας, μαζί με δεκάδες άλλους συναδέλφους του και εθελοντές μετά τη σύλληψή τους από τις Αρχές της ΠΓΔΜ.

«Ενας Τσέχος αστυνομικός χτύπησε με δύναμη την πόρτα και αυτή χτύπησε κάποιους από τους συλληφθέντες. Η συμπεριφορά του, όπως και των Σκοπιανών αστυνομικών, ήταν επιθετική», είπε στο «Εθνος» ο κ. Κολεσίδης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος στη 1.30 χθες το πρωί, έπειτα από πολύωρη διαδικασία κατάθεσης και εξακρίβωσης στοιχείων και αφού πρώτα πλήρωσε διοικητικό πρόστιμο 250 ευρώ για παράνομη είσοδο στη χώρα (το πρόστιμο ανέρχεται σε 500 ευρώ, που πέφτει σε μισό αν πληρωθεί σε μία εβδομάδα).

Σε βάρος του, όπως και σε βάρος όλων των συλληφθέντων, απαγορεύτηκε και η είσοδος στην ΠΓΔΜ για χρονικό διάστημα 6 μηνών. Στο σύνολό τους οι 12 Ελληνες, που όπως είπαν συνελήφθησαν χωρίς να καταλάβουν ότι βρίσκονταν στη «λάθος πλευρά του χωραφιού», αφέθηκαν ελεύθεροι κατά τη διάρκεια της νύχτας και επέστρεψαν στην Ειδομένη. Όπως έγινε γνωστό, το ελληνικό Γραφείο Συνδέσμου στα Σκόπια διευκόλυνε όσους δεν είχαν μαζί τους χρήματα για το ποσό του προστίμου.

Εν τω μεταξύ, ο Hassan Omar, ανάπηρος πρόσφυγας, ο οποίος πέρασε το ποτάμι με τη βοήθεια άλλων προσφύγων και επαναπροωθήθηκε στην Ελλάδα, είπε ότι  «δεν μας συμπεριφέρθηκαν ανθρώπινα, ήταν πολύ σκληροί μαζί μας».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM