Τα Τρίκαλα βραβεύονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την βιώσιμη κινητικότητα

Τα Τρίκαλα βραβεύονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την βιώσιμη κινητικότητα Facebook Twitter
2

Μεταξύ των δέκα πόλεων που βραβεύονται για την Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας 2015, είναι τα Τρίκαλα και ο Δήμος Τρικκαίων, όπως ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα.

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου, στις Βρυξέλλες, από την Ευρωπαία Επίτροπο για τις Μεταφορές Βιολέτα Μπουλτς και τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το Περιβάλλον Καρμένου Βέλα.

Το βραβείο EUROPEAN MOBILITY WEEK 2015 τιμά, όπως γίνεται γνωστό από τη δημοτική αρχή, τις τοπικές αρχές που προωθούν σε εξαιρετικό βαθμό τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές τους σε μια στροφή προς πιο βιώσιμα μέσα μεταφοράς. Όμως, η απόδοση μιας πόλης κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο, δεν είναι το μόνο που μετράει. Λαμβάνονται υπ' όψιν πιο μακροπρόθεσμα μέτρα που εφαρμόζονται από τις υποψήφιες πόλεις.


Τα Τρίκαλα εντάχθηκαν, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «χάρη σε εξαντλητικό κατάλογο των δραστηριοτήτων της, πολλές από τις οποίες επικεντρώθηκαν στην οδική ασφάλεια. Ο δήμαρχος διοργάνωσε μέχρι και συνάντηση με τους μαθητές για να συζητήσουν αυτό το θέμα. Τα Τρίκαλα έχουν μια ολιστική προσέγγιση για την προώθηση της αστικής ποδηλασίας: αναπτύσσουν ένα δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών και όχι μόνο ορίζοντας απλούς ποδηλατόδρομους.

Η δημοτική αρχή έχει καταδείξει επίσης μια προθυμία για την καινοτομία: τα Τρίκαλα αριθμούν στόλο αυτόνομων λεωφορείων (εννοούν τα λεωφορεία Χωρίς Οδηγό), PV φορτιστές για αναπηρικά καροτσάκια, ηλιακή ενέργεια, ηλεκτρικά ποδήλατα και ακόμη και ένα «ψηφιακό δέντρο» με ηλιακούς συλλέκτες για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρικά ποδήλατα και άλλες συσκευές». 

πηγή: AΠΕ/ ΜΠΕ

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ