Ελεύθερους άφησαν φωτορεπόρτερ και εθελοντές οι αρχές των Σκοπίων

Ελεύθερους άφησαν φωτορεπόρτερ και εθελοντές οι αρχές των Σκοπίων Facebook Twitter
0

Ελεύθεροι αφέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, από τις Αρχές της πΓΔΜ, οι Έλληνες φωτορεπόρτερ και μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που κρατούνταν στο χωριό Γευγελή.

Οι δώδεκα Έλληνες (φωτορεπόρτερ και μέλη ΜΚΟ) ακολουθούσαν τους πρόσφυγες την ώρα που εισέρχονταν, από την Ειδομένη, στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

Χθες από την πλευρά των Σκοπίων μεταδόθηκε η πληροφορία ότι οι συλληφθέντες θα έπρεπε να πληρώσουν πρόστιμο 250 ευρώ για παράνομη είσοδοσ τη χώρα προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.


Εν τω μεταξύ οι συλληφθέντες πρόσφυγες κρατούνται και υπάρχουν πληροφορίες ότι θα γίνει αίτημα από την ΠΓΔΜ προκειμένου να επιστραφούν στην Ελλάδα, ωστόσο πρός το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα.

Την ίδια ώρα όμως η διένεξη με την ΠΓΔΜ λαμβάνει διαστάσεις διπλωματικής διένεξης καθώς οι αρχές των Σκοπίων θεωρούν ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι πίσω από το μοίρασμα των φυλλαδίων που καλούσε τους πρόσφυγες να περάσουν το ποτάμι, κάτι που αρνείται βεβαίως η ελληνική κυβέρνηση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά και τον πρωθυπουργό: Φώναξε «δικαιοσύνη» - Την απομάκρυνε η ασφάλεια

Ελλάδα / Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά: Φώναξε «δικαιοσύνη» για τα Τέμπη και απομακρύνθηκε από την ασφάλεια Μητσοτάκη

Η αδελφή των διδύμων Χρύσας και Θώμης που σκοτώθηκαν στα Τέμπη θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, όπου η φοιτήτρια σπουδάζει
NEWSROOM