Απεργία την Πρωτομαγιά

Η υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ έψαξε τον κρατικό υπεύθυνο στην Ειδομένη και της είπαν ότι δεν υπάρχει

Η υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ έψαξε τον κρατικό υπεύθυνο στην Ειδομένη και της είπαν ότι δεν υπάρχει Facebook Twitter
5

Συγκλονισμένη από όσα είδε δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, που επισκέφθηκε χθες την Ειδομένη αλλά και την περιοχή της ΦΥΡΟΜ από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, η κ. Νούλαντ που έφτασε στην Ειδομένη συνοδεία του προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, μπαίνοντας στο οργανωμένο camp ζήτησε να δει τον υπεύθυνο για να ενημερωθεί. Εκεί εξεπλάγη όταν την πληροφόρησαν πως δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος από την πλευρά του κράτους, αλλά τη διαχείριση έχουν οι ΜΚΟ. «Και ποιος διοικεί; Ποιος παίρνει τις αποφάσεις;» φέρεται πως ρώτησε, για να πάρει την απάντηση πως οι αποφάσεις λαμβάνονται σε συνάντηση που έχουν μία φορά την εβδομάδα οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ.

Η Αμερικανίδα υφυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για τα οικονομικά και ρώτησε τον συντονιστή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Αντώνη Ρήγα, με ποιον τρόπο θα μπορούσε να βοηθήσει. Εκείνος της απάντησε πως η οργάνωση που εκπροσωπεί δεν δέχεται χρηματοδότηση από κυβερνήσεις που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το προσφυγικό πρόβλημα και με τον πόλεμο στη Συρία.

5

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Φυσικα και δεν υπηρχε.Διοτι για να υπαρχει θα επρεπε ειτε να υφιστανται θεσμικες υποδομες που να προσδιοριζουν αυτοματως κατι τετοιο,ειτε να εχει δοθει σχετικη κυβερνητικη εντολη.Σιγα μην υπηρχε ειτε το ενα ειτε το αλλο !Φαινομενο απαραδεκτα τραγικο οσο και χαρακτηριστικο της πραγματικοτητας στην χωρα μας.Ομως καλο θα ειναι να προεκτεινουμε λιγο την σκεψη και τον προβληματισμο μας.Στο παρελθον και σε περιπτωσεις μεγαλων προβληματων,συνηθως φυσικων καταστροφων,ποια ηταν η πλεον αναμενομενη εικονα στις τηλεορασεις μας ; Μα,φυσικα,αυτη του εκαστοτε υπουργου(...ενιοτε και του ιδιου του πρωθυπουργου...)οι οποιοι εσπευδαν επι τοπου για να "συντονισουν τις ενεργειες".Και,κατα κανονα,αφου διασφαλιζαν την προβολη τους ομιλωντας στα "καναλια"μερικες φορες,την...εκαναν με ελαφρα πηδηματακια !Ατυχως μερικες -λιγες-φορες συνεβαινε και το χειροτερο.Ο κ.υπουργος το...επαιρνε στα σοβαρα και αρχιζε να ...συντονιζει το εργο ζητωντας συνεχη ενημερωση και διδοντας οδηγιες δεξια και αριστερα ! Με καταστροφικα,βεβαια,αποτελεσματα.Ετυχε να συζητησω καποτε με ανωτατο αξιωματικο της πυροσβεστικης μετα απο μια πολυ μεγαλη πυρκαγια.Ο ανθρωπος ,οταν ηλθε η συζητηση στο ποιο ηταν το μεγαλυτερο προβλημα που αντιμετωπισαν στην προσπαθεια ελγχου και κατασβεσης ειπε ,με μεγαλη πικρα,σχεδον απογνωση,"οι παρεμβασεις".Διοτι σαν να μην ηταν αρκετο οτι επρεπε να αντιμετωπισουν την "κολαση"με ανεπαρκες εμψυχο υλικο και πολυ λιγοτερα τεχνικα μεσα απ'οτι θα επρεπε,ειχαν και τις συνεχεις "παρεμβασεις και οδηγιες"οι οποιες διελυαν καθε προσπαθεια υλοποιησης στοχευμενης στρατηγικης αντιμετωπισης του τεραστιου προβληματος.Και οταν του ζητηθηκε ενα παραδειγμα,ειπε οτι δεν μπορεις να σταματησεις την φωτια οταν ,με "ανωθεν εντολες",εναερια και επιγεια μεσα αφαιρουνται απο την"γραμμη του πυρος"και αποστελλονται να ...φρουρησουν βιλλες καποιων μεγαλοσχημων η οποιες βρισκονται χιλιομετρα μακρυα απο το μετωπο της φωτιας !Το προκυπτον ,λοιπον,διλημμα ειναι τραγικο,πλην ακρως χαρακτηριστικο της καταστασης μας.Τι ειναι προτιμοτερο ; Να μετεχει ενεργα η "πολιτικη διοικηση"σε τετοιες καταστασεις,η να απεχει ;Με αλλα λογια τι ειναι προτιμοτερο ; Η Σκυλλα η η Χαρυβδη ;
Την ρούπωσε ο γιατρός... Καλά της απάντησε! Συγχαρητήρια για το θάρρος του! Ελπίζω να καταγράφηκε η απάντησή του από τα μέσα και να μεταφερθεί στις ΗΠΑ, που βέβαια σιγα μην πτοηθούν βέβαια, αλλά κακό δεν ήταν που της πέταξε αυτή την σπόντα.