Ο Τσίπρας ετοιμάζεται για τη "μάχη" με τους αγρότες - Τι διαμηνύει η Γεροβασίλη σε όσους δηλώνουν πως δεν θα πάνε

Ο Τσίπρας ετοιμάζεται για τη "μάχη" με τους αγρότες - Τι διαμηνύει η Γεροβασίλη σε όσους δηλώνουν πως δεν θα πάνε Facebook Twitter
0


Την ελπίδα ότι στην αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου, εξέφρασε πριν λίγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στέλνοντας έτσι το μήνυμα σε όσους εκπρόσωπους των μπλόκων έχουν δηλώσει πως δεν θα πάνε ή ζητούν συνάντηση άλλη μέρα.

Η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και ένα μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων. 

Η εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους και προσθέτει: «Ευελπιστούμε ότι στη συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην αυριανή συνάντηση».

 

Η παραπάνω δήλωση έγινε αμέσως μετά το μίνι-υπουργικό υπό τον πρωθυπουργό που σχεδίασε την πρόταση που θα συζητηθεί αύριο, αλλά και την εμπλοκή που φαίνεται να δημιουργείται από αγροτικά μέτωπα που μέχρι και απόψε το βράδυ έχουν δώσει τελεσίγραφο.

 

Η τριμελής επιτροπή της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μικροθηβών θα συνεδριάσει απόψε σε ξενοδοχείο της Αθήνας και θα αποφασίσει για τη στάση που θα τηρήσει, σε πλήρη συνεργασία με εκπροσώπους άλλων μπλόκων.

 

Παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην Αθήνα από το απόγευμα και τα τρία μέλη της συντονιστικής επιτροπής, έγινε γνωστό ότι προτίθενται να μη συμμετάσχουν στον διάλογο και να αποχωρήσουν εφόσον θα κληθούν να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με εκπροσώπους που δεν ανήκουν σε μπλόκα και στην πρωτογενή παραγωγική διαδικασία.

Αποφασισμένοι για όλα, ακόμα και να μην προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό δηλώνουν τα συντασσόμενα με τα Τέμπη μπλόκα, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Παναγιώτης Καλογιάννης.

 

«Η ομάδα των Τεμπών, που απαρτίζεται πλέον από 38 επίσημα και υπαρκτά μπλόκα, στέλνει ξεκάθαρο το μήνυμα ότι εάν μέχρι το βράδυ δεν διασφαλιστεί ο ουσιαστικός και σωστός διάλογος που έχει αποφασιστεί να γίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και βάσει των αιτημάτων που έχει θέσει η ομάδα, τότε δεν θα πάμε στη συζήτηση και ας αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που τελικά θα κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, Παναγιώτης Καλογιάννης.

 

 «Δεν συμμετέχουμε σε στημένους διαλόγους, δεν ξεπουλάμε τους αγώνες μας, συνεχίζουμε ενωμένοι έως να δικαιωθούμε» αναφέρουν σε σημερινή τους ανακοίνωση οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου του Οροπεδίου Λασιθίου, οι οποίοι παραμένουν στην περιοχή.

Το συντονιστικό όργανο του μπλόκου του Οροπεδίου επισημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις τους, που ξεκίνησαν στις 25 Ιανουαρίου με την κατάληψη του οδικού δικτύου που οδηγεί στο Ηράκλειο, αποτελούν το μοναδικό μπλόκο στο νομό Λασιθίου και το μεγαλύτερο σε διάρκεια στην Κρήτη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ