Αλαλούμ στην κυβέρνηση με την υπόθεση Σφακιανάκη - Tώρα τα αλλάζουν πάλι και τον κάνουν επιτελάρχη

Αλαλούμ στην κυβέρνηση με την υπόθεση Σφακιανάκη - Tώρα τα αλλάζουν πάλι και τον κάνουν επιτελάρχη Facebook Twitter
8

Θρίλερ ή και φαρσοκωμωδία αρχίζει να θυμίζει η υπόθεση της καρατόμησης του Υποστράτηγου Μ. Σφακιανάκη, μια και αυτή είναι η τρίτη μετακίνησή του μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες.

Χθες το βράδυ έγινε γνωστό πως ο επικεφαλής της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απομακρύνεται από τη θέση του και πάει σε Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού. Ακολούθησε θύελλα διαμαρτυριών στο διαδίκτυο και την συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης και όπως έγινε γνωστό ο κος Σφακιανάκης δεν προτίθετο να κάνει δεκτή τη μετακίνηση.

Νωρίς το πρωί, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας επιχειρεί να δικαιολογήσει την απόφαση και να "αδειάσει" τον κο Σφακιανάκη και τον χαρακτηρίζει "δημοσιοσχετίστα.

Λίγη ώρα αργότερα, φαίνεται πως μένει ο ίδιος εκτεθειμμένος καθώς η ένσταση Σφακιανάκη γίνεται δεκτή και το ρεπορτάζ λέει πως υπήρξε παρέμβαση Τσίπρα από Βρυξέλλες. 

Την ίδια ώρα, το παραπολιτικό ρεπορτάζ, κάνει λόγο για μεγάλο παρασκήνιο και δυσαρέσκεια από το κυβερνητικό στρατόπεδο για τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ και κυρίως τα σχόλια Τόσκα. Η δε αναστολή της μετακίνησης ανακοινώνεται και επισήμως με δελτίο τύπου. Ωστόσο κάτι φαίνεται πως δεν πάει καλά, μια και οι διαρροές αρχίζουν να σχολιάζουν πως αυτό είναι προσωρινό μέχρι να αποφασισθεί ποια θα είναι η νέα του θέση.

Τελικά, σήμερα το απόγευμα η "μεσοβέζικη" λύση που δίνει η κυβέρνηση για να κατευνάσει και τις δύο πλευρές είναι να τον τοποθετήσει στη θέση βοηθού Επιτελάρχη και να του δώσει την εποπτεία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χωρίς όμως να είναι επικεφαλής της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών», η προσφυγή του έγινε πράγματι δεκτή, όμως η ηγεσία του Σώματος τελικά αποφάσισε ότι, επειδή η επιτελάρχης Ζαχαρούλας Τσιριγώτη θα έχει βαρύ φορτίο με το μεταναστευτικό, θα χρειαστεί τη βοήθεια κάποιου υποστρατήγου.

Έτσι αποφασίστηκε να τοποθετηθεί ως βοηθός της, ο οποίος, εκτός των άλλων καθηκόντων του, θα έχει και την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αλαλούμ στην κυβέρνηση με την υπόθεση Σφακιανάκη - Tώρα τα αλλάζουν πάλι και τον κάνουν επιτελάρχη Facebook Twitter

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται επίσης ότι δεν αληθεύουν οι φήμες που διέρρευσαν και δεν ετέθη θέμα παραίτησης του αν. υπουργού Νίκου Τόσκα.


Σε ότι αφορά την υπόθεση του κ . Σφακιανάκη πληροφορίες από το υπουργείο αναφέρουν ότι βρέθηκε τελικά αυτή η λύση και αποφασίστηκε να τοποθετηθεί βοηθός επιτελάρχη καθώς η επιτελάρχης αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη θα έχει διευρυμένες υποχρεώσεις για το προσφυγικό.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Ποια είναι η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου που σε κείμενο της εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι

Η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου είναι κλινική Νευροψυχολόγος - Το κείμενο της είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2016 - Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν επίσης σε κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη και σε ποίημα του Κωστή Παλαμά
NEWSROOM