Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη - Σύλληψη Ιρακινών με βαρύ οπλισμό

Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη - Σύλληψη Ιρακινών με βαρύ οπλισμό Facebook Twitter
0

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Αλεξανδρούπολης οι οποίες σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις εντόπισαν βαρύ οπλισμό σε οχήματα και προχώρησαν σε συλλήψεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του alexpoli.gr συνολικά έχουν συλληφθεί 3 άτομα, 2 από το λιμενικό και 1 από την αστυνομία.

Αρχικά υπήρξε η σύλληψη δύο Βρετανών υπηκόων ιρακινής καταγωγής και στη συνέχεια ενός ακόμα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με μεγάλη ποσότητα όπλων και χιλιάδες σφαίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες άνδρες του λιμενικού πραγματοποίησαν έρευνα σε ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο μετά από αρκετές μέρες παρακολούθησης και εντόπισαν μέσα σε αυτό τρία περίστροφα Magnum 357 και τουλάχιστον άλλα 15 περίστροφα των 22 χιλιοστών, μετέδωσε το Mega.

Μετά τη σύλληψη των δύο πρώτων ανδρών, ηλικίας 28 και 22 ετών, εντοπίστηκε και τρίτο άτομο επίσης ιρακινής καταγωγής, αλλά Βρετανός υπήκοος, στο τελωνείο των Κήπων, ο οποίος μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο επιχειρούσε να περάσει στην Τουρκία, είχε 100.000 σφαίρες, δεκάδες όπλα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό.

To alexpoli.gr μεταδίδει πως οι δυο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους όμως δεν αφορούν τρομοκράτες της ISIS. Πρόκειται για μεταφορά όπλων για πολεμική χρήση στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ, από ομάδες που μάχονται κατά των τζιχαντιστών.

Από χθες το βράδυ βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο τελικός προορισμός της διαδρομής των τριών ανδρών καθώς και η συμμετοχή τους σε συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM