Κλειστοί δρόμοι και σήμερα από τους αγρότες

Κλειστοί δρόμοι και σήμερα από τους αγρότες Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, με αποκλεισμούς εθνικών οδών και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πύργο, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας. Ταυτόχρονα προετοιμάζονται για τη μετάβασή τους αύριο το πρωί στην Αθήνα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Ειδικότερα, στην Αιτωλοακαρνανία, παραμένει κλειστή από χθες το μεσημέρι η εθνική οδός Αντίρριου- Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό.

Επίσης, αγρότες από τη Ναυπακτία και τη Δωρίδα, αναμένεται να κλείσουν από 12:00-15:00, την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιτέας, στον κόμβο της Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου.

Ακόμη, από τις 11 σήμερα το πρωί, μέχρι τις 5 το απόγευμα, αγρότες από την περιοχή της Βόνιτσας και του Ακτίου, θα κλείσουν την εθνική οδό Αμφιλοχίας - Λευκάδας, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου.

Έκκληση προς τα αγροτικά μπλόκα να μην παρεμποδίζουν τη διέλευση γιατρών που εκτελούν τα καθήκοντά τους, απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). Ζητά, επίσης, από τους αγρότες να επιτρέπουν τη διέλευση όσων γιατρών έχουν λάβει φύλλο πορείας, ώστε να συμμετάσχουν σε Επιτροπή του ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας), τονίζοντας ότι η ακύρωση αυτών των Επιτροπών συνεπάγεται τεράστια ταλαιπωρία για τα Άτομα με Αναπηρία, καθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις εξαιρετικά δύσκολη την οικονομική τους επιβίωση.

Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, επισημαίνει ωστόσο, ότι «στηρίζει και συστρατεύεται με τους αγρότες καθώς και με όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις Επαγγελματικές Ενώσεις που δίνουν δίκαιο αγώνα ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και στα εξοντωτικά μέτρα που επιβάλουν η κυβέρνηση και η τρόικα».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM