Η Τουρκία θεωρεί παράνομες τις έρευνες για το ελικόπτερο στην Κίναρο

Η Τουρκία θεωρεί παράνομες τις έρευνες για το ελικόπτερο στην Κίναρο Facebook Twitter
3

Συνεχείς ΝΟΤΑΜ εκδίδει σύμφωνα με πληροφορίες  η Τουρκία, αμφισβητώντας τις έρευνες που διεξάγει το Πολεμικό Ναυτικό στην περιοχή της νήσου Κίναρου, μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων για την ανεύρεση του ελικοπτέρου του Π.Ν. και των τριών πιλότων που χάθηκαν τα ξημερώματα πετώντας στην περιοχή.

Η Τουρκία θεωρεί παράνομη την έρευνα και εξέδωσε τέσσερις ΝΟΤΑΜ με τις οποίες αντιδρά στη δέσμευση της περιοχής από την Ελλάδα:


Σύμφωνα με τις ΝΟΤΑΜ

  • Οι περιοχές της ελληνικής ΝΟΤΑΜ Α0265/16 καλύπτουν περιοχές που παρανόμως δέσμευσε η Τουρκία για όλο το 2016 με την ΝΟΤΑΜ Α5884/15.
  • Οι περιοχές της ελληνικής ΝΟΤΑΜ Α0269/16 περιέχουν τομείς στα Ε-Τ σύνορα που κατά τη γνώμη της Τουρκίας είναι ασαφείς καθόσον πάντα κατά τη τουρκική άποψη δεν έχουν καθοριστεί επακριβώς τα όρια στο Αιγαίο (περιοχή ανατολικά Μεγίστης).
  • Οι περιοχές που δεσμεύονται με την ελληνική ΝΟΤΑΜ Α0270/16 περιλαμβάνουν περιοχές όπως ο Αγ. Ευστράτιος, τα Ψαρά, η Χίος, η Τήλος, η Χάλκη, η Ικαρία, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος οι οποίες πάντα σύμφωνα με την τουρκική άποψη είναι αποστρατικοποιημένες με βάση την συμφωνία των έξι δυνάμεων, τη Συνθήκη της Λωζάνης και τη συνθήκη των Παρισίων και ως εκ τούτου δεν πρέπει να περιλαμβάνονται σε κανένα σενάριο στρατιωτικής εκπαίδευσης- άσκησης.
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Θα μας πει κάποιος τι είναι αυτές οι ΝΟΤΑΜ, και γιατί η Τουρκία αντιδρά; Όπως είδα στον χάρτη η Κίναρος είναι στην μέση του Αιγαίου. Τι τους νοιάζει τους Τούρκους για επιχειρήσεις ανεύρεσης ελικοπτέρου που γίνονται στην μέση του Αιγαίου;
γιατι δεν εχεις καταλαβει τι διεκδικει η Τουρκια στο Αιγαιο και κυριως ΠΟΥ γινονται οι παραβιασεις. ο μεγαλυτερος συλλογικος μας μυθος στο θεμα, ειναι οτι πιστευουμε οτι οι παραβιασεις γινονται για ενα ή δυο μιλια στα ανατολικα της λεσβου.Ολες γινονται αναμεσα στα νησια του ανατολικου αιγαιου, και τις κυκλαδες, (μακροπροθεσμος) σκοπος της τουρκιας να γυρισει πισω στο 1911.
αφου συμφωνα με την οθωμανικη τουρκια ειναι ξεκαθαρο οτι θα πρεπει οι γκρουβαλοι να δειχνουν τα διαβατηρια τους, στην τουρκικη ακτοφυλακη, το καλοκαιρι πηγαινωντας απο πειραια προς ικαρια. θα μου πεις κρατος το ενα κρατος και το αλλο, για τους γκρουβαλους. που φυσικα το αιγαιο ανηκει στα ψαρια του(sic).φαινεται δεν διαβαζουν δελτια ειδησεων για το τι συμβαινει στο τουρκικο κουρδισταν σημερα, με δεκαδες πολιτες νεκρους, και ενημερωνονται μονο απο το luben.