Η κυβέρνηση οχυρώνεται για την έλευση των τρακτέρ- Τι ρόλο θα παίξει η αστυνομία και η Τροχαία

Η κυβέρνηση οχυρώνεται για την έλευση των τρακτέρ- Τι ρόλο θα παίξει η αστυνομία και η Τροχαία Facebook Twitter
4

Οι αγρότες παραμένουν αμετακίνητοι και δείχνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το Σύνταγμα την Παρασκευή, αλλά αυτό είναι κάτι που σίγουρα η κυβέρνηση δεν επιθυμεί. Οι εκκλήσεις για συζήτηση έχουν ναυαγήσει και τώρα το στρατόπεδο Τσίπρα / Καμμένου ψάχνει να βρει τον τρόπο που θα μπλοκάρει τα τρακτέρ και θα τα κρατήσει εκτός Αθηνών.

Το πρωί, η κυβερνητική εκπρόσωπος έστειλε το πρώτο μήνυμα με το οποίο αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί πως τα τρακτέρ δεν μπορούν να μπουν στην Αθήνα εξαιτίας των κανόνων της Τροχαίας."Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Αν πάω εγώ, ας πούμε, με ένα αυτοκίνητο να ανέβω σε ένα πεζοδρόμιο νομίζω ότι η τροχαία θα με σταματήσει και θα με κατεβάσει. Επίσης υπάρχουν κανόνες για το ποια οχήματα εισέρχονται στο κέντρο της Αθήνας. Νομίζω είναι δουλειά της τροχαίας να δει τι θα κάνει απέναντι σε αυτό." είπε πετώντας το μπαλάκι με νόημα.

Το Mega πάντως μετέδωσε πως η μέθοδος που θα ακολουθήσει η Ελληνική Αστυνομία για να τους αντιμετωπίσει θα εξαρτηθεί από τις τελικές αποφάσεις για την κίνηση των αγροτών. Όπως διαμηνύουν πηγές της ΕΛΑΣ τα τρακτέρ δεν πρόκειται να φτάσουν στο κέντρο της πόλης και γι αυτό τον λόγο θα στηθούν αστυνομικά - αυτή τη φορά - μπλόκα σε πολλά σημεία της Αττικής. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η αστυνομία θα περιμένει τους αγρότες στα διόδια Αφιδνών, στην Ελευσίνα, στον Άλιμο, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, στο Σταυρό Αγ. Παρασκευής αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά.

 

Την ίδια στιγμή αυξάνεται κατακόρυφα και ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων που επιτηρούν τα μπλόκα ώστε να αποτραπούν απρόβλεπτες καταστάσεις και να υπάρχει άμεση ενημέρωση του κέντρου επιχειρήσεων για το πόσοι αγρότες κατεβαίνουν προς Αθήνα και με ποιον τρόπο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ενισχυμένο μπλόκο θα υπάρχει στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώ τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους αγρότες θα πρέπει να σταθμεύσουν είτε στο στάδιο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο, είτε στη Λεωφόρο Αθηνών. Από εκεί οι αγρότες θα πρέπει να βρουν διαφορετικό μέσο για να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας ειδάλλως θα φτάσουν μέχρι εκεί πεζοί.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσαν σημερινές δηλώσεις του αντιπρόεδρου της ΠΟΑΣΥ Στ. Μπαλάσκα ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τη στάση της αστυνομίας απέναντι στο ενδεχόμενο απώθησης των αγροτών και είπε πως υπάρχει έντονος προβληματισμός στην ΕΛΑΣ: "Το 20% των ανδρών που υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών. Είναι παιδιά ηλικίας από 19 έως 27 ετών και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που τους δοθεί διαταγή να τους σταματήσουν τους αγρότες. Είναι πρόβλημα για τους αστυνομικούς να βρεθούν αντιμέτωποι με λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν δίκιο" είπε.

 

"Είναι άγνωστο αν θα πειθαρχήσουν πολλοί αστυνομικοί στην εντολή της Παρασκευής", πρόσθεσε.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
"Είναι άγνωστο αν θα πειθαρχήσουν πολλοί αστυνομικοί στην εντολή της Παρασκευής" . Η αστυνομία αποκτά ηθικά διαλύματα;Όταν βαρούσε φοιτητές και συνταξιούχους δεν είχε βέβαια.Εδώ και πολύ καιρό έπρεπε να κάνει την δουλειά της που είναι η ελεύθεροι μετακίνηση των πολιτών και η απαγόρευση των γεωργικών μηχανημάτων σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.Αν πάλι έχουν ηθικούς φραγμούς μπορούν κάλλιστα να παραιτηθούν.
Πρώτη φορά αριστερά και τα ΜΑΤ αποφασίζουν ... περιμένω ανάλογη ευαισθησία και για τους υπερήλικες συνταξιούχους! Και όχι μόνο τώρα "επί κομμουνιστών" αλλά και όταν είναι οι δικοί μας οι "κεντροδεξιοί" επάνω! Κάτι ήξερε ο Καλαματιανός που στο πρώτο πρωτογενές πλεόνασμα τους έσταξε ρεγάλο!