Απαγορεύονται σήμερα οι συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Απαγορεύονται σήμερα οι συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
9

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής οδηγήθηκε στην απόφαση να απαγορέψει τις πορείες και τις συγκεντρώσεις λόγω του σοβαρού κινδύνου για πρόκληση επεισοδίων, μετά την αιματηρή συμπλοκή που έγινε χθες, στο Μοναστηράκι, ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και Γερμανούς ακροδεξιούς.

Με απόφασή του δεν επιτρέπει το Σάββατο, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της πόλεως Αθηνών.


Για αύριο είχε προγραμματισθεί συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, για τα Ίμια, μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στις 19:00 και αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο ύψος της οδού Ρηγίλλης, στον χώρο όπου βρίσκεται το μνημείο των Ιμίων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ:

«Ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 μέχρι και την 24:00 ώρα του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου 2016, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών, που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Β. Όλγας (από τη συμβολή της με τη Β. Κωνσταντίνου) - δεξιά Λ. Β. Αμαλίας - αριστερά Φιλελλήνων - Πλατεία Συντάγματος - αριστερά Μητροπόλεως - δεξιά Νίκης - δεξιά Καραγιώργη Σερβίας - αριστερά Σταδίου - δεξιά Βουκουρεστίου - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ - δεξιά Μαρασλή - αριστερά Ι.Δ. Πατέρα - δεξιά Γενναδίου - αριστερά Ιασίου - δεξιά Βλαδήμηρου Μπένση - δεξιά Λ. Β. Σοφίας - αριστερά Χατζηγιάννη Μέξη - δεξιά Μιχαλακοπούλου - αριστερά Βασιλέως Κωνσταντίνου (μέχρι τη συμβολή της με τη Λ. Β. Όλγας)».

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά και τον πρωθυπουργό: Φώναξε «δικαιοσύνη» - Την απομάκρυνε η ασφάλεια

Ελλάδα / Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά: Φώναξε «δικαιοσύνη» για τα Τέμπη και απομακρύνθηκε από την ασφάλεια Μητσοτάκη

Η αδελφή των διδύμων Χρύσας και Θώμης που σκοτώθηκαν στα Τέμπη θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, όπου η φοιτήτρια σπουδάζει
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Η απαγόρευση συγκεντρώσεων για λόγους ασφαλείας δεν είναι κάτι καινούργιο (δυστυχώ) - βλ. επισκέψεις Νταβούτογλου, Μέρκελ κλπ. Κατανοώ τους λόγους της αστυνομίας, αλλά διαφωνώ κάθετα. Ήδη φαντάζομαι τα σχόλια των χρυσαύγουλων για το σταλινικό καθεστώς που απαγορεύει τις συγκεντρώσεις τις δικές τους και όχι των άλλων γιατί αυτούς φοβάται το σύστημα κλπ. κλπ. Η συγκέντρωση έπρεπε να γίνει, έστω με κίνδυνο να πέσει ξύλο και να γίνει χαμούλης.
Πάντως οφείλουμε να πούμε ότι δεν τους απαγόρευσε η ελληνική αστυνομία να συγκεντρωθούν γενικά, αλλά μόνο στο κέντρο. Μας τα έχουν πρήξει από το απόγευμα με τραγούδια και μουσικές στη συγκέντρωση τους έξω από τα γραφεία τους.
Ένα ένα θα τα κατεβεί τα σκαλοπάτια της ξεφτίλας η πρώτη φορά. Και θα απομείνουν αποσβολωμένοι οι χορευτές του Όχι στο Σύνταγμα να ψελλίζουν το ελάχιστα παρηγορητικό και πειστικό "δεν ήταν αυτό αριστερά"
Αν δεν είχαν ρημάξει τη χώρα θα ήταν σχεδόν διασκεδαστικό να παρακολουθείς την αποκαθήλωση των γελοίων.Ξανά μπράβο σε όλους αυτούς που τους ψήφισαν.Πολλά μπράβο.