Εν τω μεταξύ, μέσω μπλόκων, ξεκινά και το καρναβάλι...

Εν τω μεταξύ, μέσω μπλόκων, ξεκινά και το καρναβάλι... Facebook Twitter
0

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπαίνει από σήμερα το πρωί η Πάτρα, με την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο της πόλης Κώστα Πελετίδη. Οι σημερινές δράσεις θα κορυφωθούν στις 21:00 με την τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου.


Οι καρναβαλικές δράσεις στην ηλιόλουστη σήμερα Πάτρα, ξεκίνησαν στις 10:00 με το μουσικό άρμα του τελάλη, που ανήγγειλε στους δρόμους της πόλης, την έναρξη του καρναβαλιού.

 

Περίπου τις 12:00 ξεκίνησε από το Ρωμαϊκό Ωδείο η πομπή του τελάλη και της καρναβαλικής συνοδείας του, όπου στις 13:00 έφθασαν έξω από το δημαρχείο. Εκεί τους περίμενε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, για να παραλάβει το λάβαρο του πατρινού καρναβαλιού, το οποίο θα παραμείνει στο δημαρχείο μέχρι το τέλος του φετινού καρναβαλιού , δηλαδή στις 13 Μαρτίου. Την καρναβαλική ατμόσφαιρα έξω από το δημαρχείο συμπλήρωναν η μπάντα του δήμου που παιάνιζε αποκριάτικη μουσική και πέντε σύλλογοι σοκαλατοριχτών, που έριχναν σοκολάτες.

 

Στις 21:00 θα ξεκινήσει στην πλατεία Γεωργίου η τελετή έναρξης, στην οποία θα πάρουν μέρος 106 μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές από έξι χώρες με τη συμμετοχή και πολλών Πατρινών.

 

Στην τελετή έναρξης, μέσω ενός ταξιδιού από φωνές, κίνηση, τραγούδια και παραδοσιακά κρουστά, θα ενωθούν η Ελλάδα, η Αφρική, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Κούβα και η Ιταλία για να καταλήξουν με την ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 της Αθήνας στο άνοιγμα του πατρινού Καρναβαλιού για το 2016. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης θα κηρύξει και επίσημα έναρξη του πατρινού καρναβαλιού.

 

Αμέσως μετά, με τον ήχο των κρουστών που παράγουν οι ομάδες κρουστών συμπληρωμένες από την ομάδα Croussis των 60 βαρελιών θα ξεκινήσει η συναυλία με τραγούδια από όλο τον κόσμο. Φέτος για πρώτη φορά θα συμπράξουν μουσικοί από πέντε χώρες με την συμμετοχή δέκα Πατρινών μουσικών και 60 σπουδαστών ηθοποιών και μουσικών.

 

Το καρναβαλικό κέφι αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αργά τη νύχτα με ντι τζέι που θα αναλάβουν τη διασκέδαση στην πλατεία. Παρουσιάστρια της τελετής έναρξης του πατρινού καρναβαλιού θα είναι η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή.

 

Καρναβάλι και μπλόκα...

 

Ενώ στην Πάτρα το καρναβάλι έχει ξεκινήσει, τα μπλόκα πληθαίνουν. Σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών– Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι έχουν παρατάξει από το πρωί τρακτέρ στην άκρη του δρόμου. Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού δημιουργήθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα και η κίνηση των οχημάτων γινόταν από την παλαιά εθνική οδό.

Επίσης, σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου που συνδέει την Βόνιτσα με τη Λευκάδα, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι έχουν παρατάξει τρακτέρ στην περιοχή Άγιος Νικόλαος.

 



0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Ποια είναι η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου που σε κείμενο της εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι

Η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου είναι κλινική Νευροψυχολόγος - Το κείμενο της είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2016 - Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν επίσης σε κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη και σε ποίημα του Κωστή Παλαμά
NEWSROOM