ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Kαρχαρίας 2,5 μέτρων αλιεύθηκε σήμερα στην Ύδρα

Kαρχαρίας 2,5 μέτρων αλιεύθηκε σήμερα στην Ύδρα Facebook Twitter
4
Kαρχαρίας 2,5 μέτρων αλιεύθηκε σήμερα στην Ύδρα Facebook Twitter
φωτό: porosnews.gr

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στην παραλία του Πόρου για να δει τον καρχαρία, μήκους 2,5 μέτρων, που αλίευσε σήμερα στα ανοιχτά της Ύδρας ένας ψαράς.

Ο καρχαρίας Σαπουνάς - το επιστημονικό όνομα είναι Cetorhinus maximus – Κητόρινος ο μέγιστος - είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ζωντανό ψάρι, μετά τον φαλαινοκαρχαρία, με μήκος που μπορεί να φτάσει μέχρι 12 μέτρα και βάρος 19 τόνους, αν και σπάνια ξεπερνά τα 8 μέτρα μήκος και τους 5 τόνους βάρος.

Kαρχαρίας 2,5 μέτρων αλιεύθηκε σήμερα στην Ύδρα Facebook Twitter
φωτό: porosnews.gr



Τον συγκεκριμένο νεαρό σαπουνά, χρειάστηκαν έξι άτομα για να τον ανεβάσουν στο αλιευτικό σκάφος του Δημήτρη.


Ωστόσο το συγκεκριμένο είδος δεν είναι είναι επιθετικό και δεν θεωρείται επικίνδυνο για τους ανθρώπους.

4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Και ειπαν..τον πιασαμε...δν τον ανοιγουμε σαν "καλα" παιδια που ειμαστε? Αχρηστοι απολιτιστοι ανθρωποι..οτι ζωντανο πιαστει στα διχτυα σας το αποτελειωνετε.......
Ο άνθρωπος είναι ψαράς, ξέρεις - αυτή είναι η δουλειά του και το συγκεκριμένο ψάρι είναι βρώσιμο. Άσε που στη φωτο δε φαίνεται να τον έχουν ανοίξει.
Και ο δήμιος κάνει μιά δουλειά ξέρεις. Υποθέτω ότι εσύ δεν ενοχλείσαι από την ύπαρξη των δήμιων, αφού "αυτή είναι η δουλειά τους".Ο Σαπουνάς είναι ένα άκακο ψάρι με μιά σημαντική προσφορά στο οικοσύστημα. Όλες οι διεθνείς οργανώσεις τον έχουν κατατάξει στα προστατευόμενα είδη. Στην Ε.Ε. υπάρχει περιορισμός στο πόσοι σαπουνάδες μπορούν να θανατωθούν ανά έτος.Ο "επαγγελματίας" που προστατεύεις οφείλει να τον δηλώσει στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. (τι στοίχημα βάζεις ότι ΔΕΝ θα το κάνει; ).Ακριβέστερα, οφείλει να ψάξει ΠΡΙΝ τον σκοτώσει, αν το όριο έχει ήδη καλυφθεί.Αυτά περί "επαγγελματιών" που δολοφονούν ότι κινείται στις θάλασσες μας. Θάλασσες που έχουν ήδη υποβαθμιστεί περιβαλλοντικά και υποβαθμίζονται περισσότερο κάθε φορά που κάποιος από τους λατρεμένους σου "επαγγελματίες" σκοτώνει έναν σαπουνά. Να το θυμάσαι αυτό την επόμενη φορά που θα κολυμπάς στα σκατά.