Απίστευτο περιστατικό με Ισραηλινούς σε πτήση της Αegean στο Ελ. Βενιζέλος

Απίστευτο περιστατικό με Ισραηλινούς σε πτήση της Αegean στο Ελ. Βενιζέλος Facebook Twitter
5

Ομάδα Ισραηλινών που τη Δευτέρα επέστρεφαν από διακοπές στην Ελλάδα, με πτήση της Aegean Airlines, προκάλεσαν επεισόδιο όταν δύο αραβο-ισραηλινοί άνδρες επιβιβάστηκαν στο ίδιο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, όταν oι Ισραηλινοί αντιλήφθηκαν την παρουσία τους, στράφηκαν στο πλήρωμα του αεροσκάφους και τους είπαν πως ότι δεν θα επιτρέψουν την απογείωση αν αυτοί παραμείνουν εντός.

Ωστόσο το πλήρωμα και ο πιλότος συνέχισαν κανονικά τη διαδικασία για την απογείωση, αλλά οι Ισραηλινοί αρνήθηκαν να καθίσουν στις θέσεις τους εμποδίζοντας τις συνήθεις ενέργειες πριν την απογείωση, της οποίας βασικός κανόνας είναι όλοι οι επιβάτες να βρίσκονται καθισμένοι στις θέσεις τους. 

Όπως μεταδίδει το Israel Radio, ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Άραβες ξέσπασε έντονος καβγάς, ενώ το ελληνικό πλήρωμα σε κατάσταση σοκ δεν ήταν σε θέση καν να καταλάβει τι ακριβώς έλεγε η μία πλευρά στην άλλη. Ο καβγάς συνεχίστηκε για περίπου μια ώρα, μέχρι που το πλήρωμα συνειδητοποίησε πως δεν επρόκειτο να λήξει. Πλησίασαν τότε τους εμπλεκομένους και τους πρόσφεραν ξενοδοχείο για τη νύχτα και πτήση την επόμενη μέρα. Εκείνοι δέχθηκαν την προσφορά ώστε να επιστρέψουν στο Ισραήλ το πρωί της Τρίτης.

Ωστόσο, οι υπόλοιποι Ισραηλινοί επιβάτες στο αεροπλάνο συνέχισαν να κάνουν σκηνή και μετά την αποβίβαση των δύο ανδρών, απαιτώντας από το πλήρωμα να διεξάγει πρόσθετο έλεγχο ασφαλείας. Το πλήρωμα όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά και πρόσταξε όλους να καθίσουν στις θέσεις τους, σε άλλη περίπτωση θα τους κατέβαζαν χωρίς αποζημίωση. Τότε μόνο οι Ισραηλινοί συμμορφώθηκαν, επέστρεψαν στις θέσεις τους και το αεροπλάνο ξεκίνησε για το Ισραήλ. 

Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση της Aegean το περιστατικό συνέβη την Κυριακή το βράδυ στις 3 Ιανουαρίου και υπήρξε καθυστέρηση αρκετής ώρας εξαιτίας της έντασης ενώ η εταιρία χαρακτηρίζει το περιστατικό ατυχές.

 

Στη ανακοίνωση αναφέρεται πως εκφράστηκε από αριθμό Ισραηλινών επιβατών ανησυχία και έντονη διαμαρτυρία για δύο Ισραηλινούς συνεπιβάτες τους. Η εταιρεία προέβη σε επιπλέον έλεγχο με την παρουσία και συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, από τον οποίο, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν εντοπίστηκε κάποιο ζήτημα.

 

"Πρόκειται για ένα μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό, το οποίο έληξε σύντομα χάρη στη συνεργασία και τη συναινετική διάθεση των δύο επιβατών, στους οποίους προσφέρθηκε η δυνατότητα να ταξιδέψουν με επόμενη πτήση, τα έξοδα της οποίας μαζί με τη διαμονή καλύφθηκαν από την εταιρεία.


Η AEGEAN λυπάται για το δυσάρεστο περιστατικό που δεν εκφράζει την εταιρεία και ευχαριστεί τους δύο Ισραηλινούς επιβάτες για την κατανόηση και συνεργασία τους." σημειώνει η ανακοίνωση.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
συνηθισμένοι εδώ και χρόνια οι ισραηλινοί να τραμπουκίζουν διεθνώς - ξέρετε εσείς άλλη περίπτωση σαν αυτή του Μορδεχάι Βανούνου; (ισραηιλνός πυρηνικός επιστήμονας που απήχθη από τη Μοσάντ σε ΙΤΑΛΙΚΟ έδαφος)
Δεν ειναι απαραιτητο.Υπαρχουν και Αραβικης καταγωγης Πολιτες που ζουν στο ισραηλ απο εποχης ιδρυσεως του και μαλιστα υπαρχουν και βουλευτες αραβικης καταγωγης που συμμετεχουν στην κνεσσετ.Αλλα οπως εει καταντησει η περιοχη τους παιρνει πλεον ολους η μπαλα. Σε λιγο το καθεστως θα θυμιζει εντονα νοτιοαφρικανικο απαρτχαιντ αν δεν συμβαινει κιολας κατι τετοιο.